Emeljük fel tekintetünket – Nagyböjti készület Nagy Bálint jezsuitával (1. rész)

Emeljük fel tekintetünket – Nagyböjti készület Nagy Bálint jezsuitával (1. rész)

Nagy Bálint jezsuita szerzetest, a Sodrás utcai Xavéri Szent Ferenc rendház elöljáróját, a magyar provincia hivatásgondozóját arra kértük, segítsen bennünket a nagyböjt hátralévő idejében készülni, hogy el tudjunk mélyülni a megváltás titkában.

A jezsuita rendház elöljárója a YouTube-csatornánkon elérhető első videójában a jelen helyzetünkre tekint. Elmondja, hogy ezekben a napokban nagyon sok kiszolgáltatottság vesz körül bennünket. Itt van a nagyböjti idő, amit szeretnénk jól csinálni; szeretnénk az elhatározásainkban hűségesek maradni, szeretnénk megérkezni az Úrhoz, a feltámadáshoz.

A vasárnapi evangéliumban Nikodémus odamegy Jézushoz (Jn 3,14–21). Jézus Nikodémus figyelmét felfelé, a keresztre irányítja, arra, akit felemelnek, ahonnan a megváltás érkezik. Fölemelni a tekintetet! Egy könnyűnek tűnő folyamat, amelyre mi is meg vagyunk hívva ebben az időben.

Hírdetés

Nagy Bálint elmélkedése végén egy nagyon egyszerű házi feladat gyakorlására hív: Emeljük fel tekintetünket! Ennek segítségével a hét folyamán készülhetünk befogadni húsvét titkát. 

Készítette: Merényi Zita

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »