Emberölés Budapest belvárosában

Emberölés Budapest belvárosában

Vádemelési javaslattal fejezték be a budapesti nyomozók egy halálesettel végződő késelés ügyét. A gyanúsított nincs letartóztatásban, csupán bűnügyi felügyelet alatt áll.

Hírdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztály nyomozást folytatott K. Zsolt budapesti lakos ellen. Az adatok szerint 2023. február 19-én, hajnali 2 óra körül szóváltás alakult ki két, fiatalokból álló csoport között Budapest V. kerületében, az Erzsébet téren. A szóváltás dulakodásba, majd verekedésbe torkollott, amelynek folyamán K. Zsolt késsel bal halántékon szúrt egy 18 éves férfit. A sértettet a mentők kórházba vitték, ahol – a szakszerű ellátás ellenére – néhány nappal később elhunyt.

Tette után K. Zsolt elmenekült, anélkül, hogy a vérző sértetten segített volna. A rendőrök még a bűncselekmény napján azonosították, és budapesti lakóhelyén elfogták. Kihallgatását követően őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta, majd ezt tavaly októbertől bűnügyi felügyeletté változtatta.

A szükséges eljárási cselekményeket a BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói elvégezték, az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »