„Elvágom a torkod egy bicskával” – késsel fenyegettek egy 14 éves fiút Kecskeméten

„Elvágom a torkod egy bicskával” – késsel fenyegettek egy 14 éves fiút Kecskeméten

Néhány órán belül elfogták a kecskeméti rendőrök azt a 36 éves férfit, aki megfenyegetett egy fiatalt, hogy elvágja a torkát, amennyiben nem ad neki pénzt.

Hírdetés

Az iskolából tartott hazafelé egy 14 éves fiú 2023. április 24-én, délután, amikor az útját egy férfi keresztezte, aki pénzt követelt tőle, majd amikor nem kapott, agresszívvá vált. Először csak követelőzött, ám végül azzal fenyegette meg a gyereket, hogy elvágja a torkát a bicskájával, ha nem ad neki pénzt.

A rémült fiú átadta neki a tárcájában lévő 2000 forintot, majd eliszkolt. Az esetről értesítette az édesapját, aki azonnal hívta rendőröket.

Az egyenruhások beszerezték a környék kameráinak felvételeit, tanúkat kutattak fel, valamint adatokat gyűjtöttek. Munkájuk eredményeként hamar beazonosították a feltételezett elkövetőt. 

Éppen indulni készültek, hogy felkutassák a rablót, amikor a Kecskeméti Rendőrkapitányság vizsgálati osztályának egyik munkatársa meglátta a gyanúsítottat az utca túloldalán kerékpározni. A szemfüles rendőr a feltételezett elkövető nyomába eredt: futva követte, miközben a kollégáit is értesítette. A férfit néhány sarokkal később sikerült megállítani, majd őrizetbe vették.

Az esettel kapcsolatban gyanúsítottként hallgatták ki a 36 éves helybélit, akinek kezdeményezték a letartóztatását is.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »