Elrabolták, majd meggyilkolták

Elrabolták, majd meggyilkolták

Holtan találták Mexikóban csütörtökön az ország egyik ismert politikai újságíróját, akit előző nap raboltak el – jelentette be az északnyugat-mexikói Sinaloa állam ügyészsége.

Luis Enrique Ramírez szerda este ment el otthonról üzleti találkozóra, ahol a Riodoce című hetilap értesülései szerint fegyveresekkel keveredett vitába, akik elhurcolták.

Holttestét csütörtök reggel találták meg Culiacántól délre, néhány méterre a 15-ös számú mexikói nemzetközi főút mellett.

Hírdetés

A gyilkosság miatt részvétét fejezte ki az állam kormányzója, Rubén Rocha is, aki barátjának nevezte az áldozatot.

Sinaloa az azonos nevű kábítószerkartell területe.

Ramírez volt idén a kilencedik újságíró, akit megöltek Mexikóban. A Riporterek Határok Nélkül nevű nemzetközi jogvédő szervezet szerint a latin-amerikai ország az egyik legveszélyesebb hely a világon a sajtóban dolgozók számára. Az országban a legtöbb gyilkosságot a kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatban követik el, újságírókat pedig azért vesznek célba, mert beszámolnak ezekről az ügyekről, de a politikai korrupció feltárása is életveszélybe sodorhatja őket. Civil szervezetek szerint az újságírók gyilkosainak több mint 90 százaléka büntetlen marad.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »