Először lehet bajnok a Gyergyó, harmadszor az FTC (Jégkorong, Erste Liga)

Először lehet bajnok a Gyergyó, harmadszor az FTC (Jégkorong, Erste Liga)

Alighogy pénteken véget értek a jégkorong Erste Liga elődöntői, ma már kezdődik is a Gyergyói HK és az FTC-Telekom négy győzelemig tartó döntősorozata. Az erdélyi csapat fennállása során először jutott fináléba a határokon átnyúló bajnokságban. A Hoki Klub eddig kétszer volt harmadik, 2020-ban és 2022-ben.

Az FTC 2019-ben és 2020-ban megnyerte az Erste Ligát – utóbbit úgy, hogy osztozott az első helyen a Csíkszeredával az idő előtt véget ért bajnokságban. A zöld-fehérek tavaly döntősök voltak, de a Csíkszereda jobbnak bizonyult, és ezenkívül 2021-ben volt még egy harmadik helye a budapesti gárdának, azaz az utolsó négy kiírásban mindig dobogón zárt.

Hírdetés

Fodor Szabolcs vezetőedző együttese pénteken megnyerte a Budapest JA elleni elődöntős párharcot, ez egyben magyar bajnoki döntő is volt, így a zöld-fehér mezesek aranyéremmel hangolnak az Erste Liga fináléjára. Ez a csata, akárcsak Erdélyben a Gyergyói Hoki Klub–Brassói Corona elődöntő is, az utolsó, hetedik mérkőzésen dőlt el. A negyeddöntőben a Hargita megyei alakulat söpréssel ejtette ki a Dunaújváros együttesét (4–0), míg az FTC győzött a DVTK ellen (4–2).

A két döntős az alapszakaszban négyszer találkozott egymással. Október 26-án 5–1-re nyert a Gyergyó a Tüskecsarnokban, majd november 26-án otthon 4–3-ra. December 6-án Budapesten a GYHK hosszabbítás után 3–2-re győzött, aztán január 13-án Gyergyószentmiklóson 4–2-re az FTC diadalmaskodott.

Az Erste Liga döntőjének első két mérkőzését ma és kedden 18.30-tól játsszák Gyergyószentmiklóson, mivel Szilassy Zoltán alakulata az alapszakaszban második volt, az FTC pedig ötödik. A harmadik és negyedik csatának a Tüskecsarnok ad otthont pénteken és szombaton. Amennyiben szükséges, az ötödik és hetedik találkozó megint Gyergyóban lesz március 27-én és 31-én, a hatodik felvonást Budapesten rendezik március 29-én.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »