Ellopott egy kétmilliót érő kerékpárt, 10 ezer forintért adta el

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt és börtönbüntetést indítványoz két bűnöző ellen, akik közül az egyik ellopott egy közel 2 millió forint értékű kerékpárt, míg a másik azt mindössze 10 ezer forintért átvette tőle – közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint egy 27 éves bűnöző 2023. március 18-ára virradóan a VIII. kerületben az utcán lelakatolt egyedi elektromos kerékpárról levágta a lakatot, és ellopta a járművet, ezután, még aznap megkereste egy ismerősét, akinek a közel 2 millió forint értékű kerékpárt 10 ezer forintért eladta.
   
A rendőrség azonosította a tolvajt és a rosszhiszemű vevőt, a kerékpárt pedig lefoglalta és visszaadta a sértettnek.
   
A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség a tolvajjal szemben nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette, míg a vevővel szemben – az orgazdai magatartása miatt – pénzmosás bűntette miatt emelt vádat.

Hírdetés

Mndkettejükkel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza.
   
A kerületi ügyészség azt is indítványozza, hogy a bíróság rendelje el a tolvaj egy korábbi, felfüggesztett büntetésének végrehajtását, valamint állapítsa meg, hogy a vevő – előéletére figyelemmel – nem bocsátható feltételes szabadságra – áll a közleményben.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »