Csángóföldtől Kaliforniáig 700 magyar általános iskolást fogadnak július 6-13. között a Rákóczi Szövetség táborai

Csángóföldtől Kaliforniáig 700 magyar általános iskolást fogadnak július 6-13. között a Rákóczi Szövetség táborai

Csángóföldtől Kaliforniáig 700 magyar általános iskolást fogadnak július 6-13. között a Rákóczi Szövetség anyanyelvi, vitorlás és túrakerékpár táborai Baján, Orfűn, a Mátrában és Sátoraljaújhelyen.

Mindezek mellett a balatonkenesei DUE médiatáborban is részt vehet kéttucat Rákóczis középiskolás.

 A bajai anyanyelvi táborba a bácskai szórványból, az orfűi vitorlás táborba és a mátrai túrakerékpár táborba ez alkalommal a Felvidékről, a sátoraljaújhelyi Anyanyelvi Táborba több mint fél ezren érkeztek a Kárpát-medencéből és Csángóföldről, valamint az Amerikai Egyesült Államokból, Kanadából, Ausztráliából, Új-Zélandról, Kolumbiából, Egyiptomból, Észak-Macedóniából, Finnországból, Svédországból, Franciaországból és Hollandiából.

Hírdetés

A Bajai Anyanyelvi Tábor már javában zajlik, a táborlakók szombat délelőtt érkeztek. A tábor július 10-ig tart. Az Orfűn otthont adó Kárpát-medencei Vitorlás Táborba ma érkeznek a táborozók, a programok péntek délig tartanak.

A Kerékpáros Nyári Tábor vasárnap vette kezdetét. A táborlakók egész héten kerekeznek majd. Ugyancsak tegnap délután vette kezdetét a Sárotaljaújhelyi Anyanyelvi tábor, a program péntek reggel zárul.

(Rákóczi Szövetség/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »