Elkerülik a buszok azt a vasúti átjárót, ahol heten meghaltak

Elkerülik a buszok azt a vasúti átjárót, ahol heten meghaltak

Az Arriva társaság megváltoztatta egyes járatai útvonalát, az autóbuszok már elkerülik azt az Érsekújvár (Nové Zámky) melletti átkelőt, ahol június 27-én heten vesztették életüket egy vasúti szerencsétlenségben. Nyolc vidéki busz közlekedik módosított útvonalon – tájékoztatott Michal Horák, az Arriva szlovákiai vezérigazgatója.

A változtatásokat Nyitra megyével egyeztetve hajtotta végre a társaság. „A szolgáltatások megrendelőjeként elfogadtuk az autóbusz-közlekedési vállalat útvonal-, illetve menetrend-módosításra vonatkozó kérését” – mondta Branislav Becík, Nyitra megye elnöke.

Hírdetés

A változás nyolc vidéki járatot érint, de csak minimális mértékben, az eddigi átszállási, csatlakozási lehetőségek megvannak.

Az új útvonalon három, 3,1 méternél alacsonyabb híd is van, ezért néhány autóbuszt más vonalakra kellett áttenni. „A megtett tarifakilométerek növekedése elhanyagolható. Csupán 1014 kilométerről van szó évente, miközben az Arriva buszai tavaly 22 millió tarifakilométert tettek meg a megye területén” – szögezte le Horák.

TASR


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »