Elfogták Mátét, a szentiváni a klán tagját

Elfogták Mátét, a szentiváni a klán tagját

Úgy tudjuk, V. Mátét fogták el Erdőkertesen, a győrszentiváni klán egyik tagját, aki négy fivérével együtt vádlottja az évek óta tartó színesfémes áfacsalási pernek. A Győri Törvényszék megerősítette: róla van szó. A férfit június óta köröztették, s mint a Győri Új Szó is megírta: másodszor oldott kereket. Először még 2013-ban.

Néhány hónapig bujkált az 51 éves V. Máté, aki ellen júliusban adott ki körözést a Győri Törvényszék, mert nem vonult be a börtönbe, ahol egy sikkasztás miatt kellett volna büntetését megkezdeni. árom elfogató parancs is érvényben volt vele szemben. 

Ráadásul V. Máté vádlottja a 2015. óta zajló színesfémes áfacsalási pernek, amelynek büntetőeljárása a híres 2013. januári rajtaütés óta húzódik. Az emlékezetes, összehangolt elfogást a NAV végezte a kommandósok támogatásával, s 14 embert vittek be a nem túl tapintatos hajnali ébresztőket követően, de V. Mátét ekkor nem találták otthon. Ő pedig nem nagyon sietett testvérei után a börtönbe, csak hét hónap elteltével került rendőrkézre.  

Idén megismételte magát a történelem, az 51 éves V. Máté most sem jutott messzire, erdőkertesi búvóhelyén fogták el a győri rendőrök a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának információi alapján. Ezután előállították a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe, ahol megkezdheti a jogerős szabadságvesztés letöltését. 

Hírdetés

V. Máténak négy fivére – Róbert, Lajos, Csaba és József -, is érintett a színesfémes perben, egy kisebb pontban pedig egyetlen lánytestvére is vádlott. A V-fivéreknek még egy testvérük volt, Gusztáv, néhány éve elhunyt, s egyébként egyedül ő nem volt benne az ügyben.  

Máté pedig annak az eljárásnak nem vádlottja a fivéreivel ellentétben, amit kábítószerkereskedelem miatt folytatnak több mint egy éve, s ami most kezdődött a Győri Törvényszéken. Kemény börtönévek fenyegetik Lajost, Róbertet, Csabát és még a V. testvérek idős édesanyját is – ha elítélik. 

 A rendőrség által kiadott videófelvétel itt tekinthető meg a november 5-i akcióról: 

 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »