Elfogták a beregszászi magyarellenes provokáció résztvevőit és megemlékezés a Hősök parkjában Beregszászon: május 8-9-i hírösszefoglaló

Elfogták a beregszászi magyarellenes provokáció résztvevőit; Megemlékezés a Hősök parkjában Beregszászon (Fotók); Orosz hajók zavartak meg egy ukrán-amerikai tengeri gyakorlatot Odesszánál; Interpol által körözött férfit fogtak el Kárpátalján; Fogápolásban első a Tisza Dental klinika – „Mi feledtetjük a régi rossz emlékeket”. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. május 8-9-én.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SzBU) munkatársai leleplezték a magyarellenes szórólapok terjesztésének szervezőit, akik orosz megrendelésre cselekedtek. A magyarellenes szórólapok kiragasztásában Beregszászban a gyanú szerint három ember vett részt, közülük kettő Luhanszkból érkezett. 

A Hősök parkjában megemlékezésre került sor az emlékezés és megbékélés napja, illetve a nácizmus felett a II. világháborúban aratott győzelem 76. évfordulója alkalmából. A résztvevők néma főhajtással emlékeztek mindazokra, akik életüket veszítették e háborúban: a frontokon, a bombázások során, fogságban, koncentrációs táborokban, illetve akik eltűntek.

Hírdetés

Orosz hajók veszélyes manőverek végrehajtásával szándékosan akadályozták egy ukrán és egy amerikai őrhajó gyakorlatozását Odessza partjai közelében – jelentette vasárnap az Ukrajinszka Pravda az ukrán határőrszolgálat közleményére hivatkozva. Az eset a közlemény szerint szombaton történt. Az ukrán parti őrség Hrihorij Kuropjatnikov nevű zászlóshajója találkozott az amerikai parti őrség Hamilton nevű hajójával.

Kárpátalján az ukrán-román határ átlépésekor működésbe lépett az Interpol adatbázisa. A gyilkosságért körözött férfit őrizetbe vették. Május 8-án este az ukrán-román határon található aknaszlatinai ellenőrző ponton egy Interpol által körözött férfit fedeztek fel. Az Interpol adatbázisa az utazó okmányellenőrzése során lépett működésbe.

A Tiszabökényben található Tisza Dental fogászati klinikán kellemes környezetben, hozzáértő szakemberek varázsolják csillogóan fehérré fogsorunkat. Céljuk, hogy pozitív hozzáállásukkal a legkevésbé sem emlékeztessék páciensüket a régi, negatív élményeket okozó fogászatokra. A klinika vezetőjével, Danku Gáborral beszélgettünk tervekről, kihívásokról.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »