Életre keltek az Ukrposta által szállított méhek (Video)

Az Ukrposta Kárpátaljai Igazgatósága szerint 300 dobozból 118 dobozban vannak élő méhek, amelyek tegnap érkeztek az posta ilosvai fiókjába.  

Az elpusztultnak tűnő rovarok valószínűleg depressziós vagy nyugalmi állapotban voltak.  

Ahogyan azt az Ukrán Méhészek Szakszervezetében elmondták, a méhek depressziós állapotát a friss levegő hiánya okozhatja, különösen akkor, ha a méhek száma meghaladja az ajánlott normát: a dobozban aktívan mozgó méhek nagy száma miatt a hőmérséklet emelkedik és a teherszallító szellőztetése pedig nincs szabályozva.  

Ezenkívül a méhek fokozott aktivitású állapotba kerülhetnek a túlzott nedvesség miatt, amelyet a méhek nem tudnak kiválasztani a testükből, ami fulladáshoz vezethet, ha a keretben a méz helyett friss nektár található.

A méhdobozokat most visszaküldik a feladóknak, akik már új rovarkküldeményt küldenek.  

Hírdetés

A tervek szerint az „újraélesztett” méhek egy részét a küldők újra elküldik az ügyfeleknek.

Az Ukrposta jelenleg az egyetlen postai szolgáltató, amely méheket szállít Ukrajnán belül. A posta megosztja a felelősséget a szállított árukért, alkalmazottai azonban nem méhészeti szakemberek.

A méhészek a küldés előtt meg kell hogy győződnek arról, hogy a csomagolás és a szállítási feltételek megfelelőek-e a méhek szállításához.  

A társaságban felhívják a figyelmet arra is, hogy az Ukrposta nem a méhek szállítására szakosodott

– ennek megfelelően a méhekkel ellátott dobozokat ugyanazokban a gépekben szállítják, mint a többi szállítmányt – olvashatjuk az Ukrposta honlapján.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »