Élet a dzsungelben: sorra erőszakolják a sanyarú sorsuktól szenvedő menekültek a fiatal fiúkat

Élet a dzsungelben: sorra erőszakolják a sanyarú sorsuktól szenvedő menekültek a fiatal fiúkat

Rengeteg fiatalkorú fiút erőszakoltak meg az angol-francia határnál felállított, bevándorlók irányította calais-i sátortáborban, a dzsungelben. A segélyszervezetek tehetetlenek, az önkéntesek szerint több ezer egyedül utazó gyermekkel történhet meg Európa-szerte a "dzsungeli erőszak".

Az elmúlt hat hónap alatt számos 14 és 16 év közötti fiatalt kellett ellátniuk a Calais mellett munkálkodó önkénteseknek – írja az Independent, aki tudósítókat küldött a sátortáborba a kiskorúak helyzetének felmérésére.

Az összes fiút idősebb táborlakók bántalmazták, panaszaikat orvosi vizsgálatok is bizonyítják. Négy esetben annyira súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy műtétre volt szükség, azonban csak egyikük volt hajlandó kórházba menni, a többiek bosszútól tartva és szégyenérzetük miatt visszautasították a hosszú távú orvosi ellátást.

Hírdetés

Már az Europol is felfigyelt a kíséret nélkül utazó gyermekre leselkedő veszélyekre: a bűnüldöző szervezet szerint hatalmas a kockázatot vállalnak, legtöbbször szexuális kizsákmányolás áldozataivá válnak. Csak januárban 10 ezer egyedül utazó gyermek tűnt el szerte Európában.

A bűntettek bejelentésénél óriási problémát jelent a sátortábor állapota és az ellenőrzés hiánya, mivel a francia kormány regisztrálások hiányában nem fogja humanitárius válsághelyzetnek minősíteni a dzsungelben kialakult káoszt.

A fiatalokra és nőkre még nehezebb idők várnak, hiszen február 29-én bontották le a számukra kialakított elkülönített részt, ahol biztonságba tudtak húzódni az őket bántalmazó táborlakóktól.

A legagresszívabb csoportok és a bűnbandák egy idő után az összes átmeneti táborban átveszik az irányítást, és ahol nem tudják őket regisztrálni, ellenőrizni, ott a szexuális erőszak és egyéb bűncselekmények is mindennapossá válnak. A Save the Chilren szóvivője megjegyezte, hogy Görögországban és Olaszországban is hasonló bántalmazásokat tapasztaltak.

Az önkéntesek vagy nem tudnak segíteni, vagy ők is veszélybe kerülnek, az egyetlen anyagi támogatással rendelkező szervezet, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) pedig tehetetlen a bürokratikus akadályok elhárításáig.

(Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »