Elégetett milliárdos ügye: a fideszes ügyvéd mosakszik, a fideszes polgármester csúsztat

Elégetett milliárdos ügye: a fideszes ügyvéd mosakszik, a fideszes polgármester csúsztat

A meggyilkolt, majd elégetett budai milliárdos ügye kapcsán a Magyar Hang portál kérésekkel kereste meg dr. Péczely Attila ügyvédet, fideszes önkormányzati képviselőt, aki rövid ideig ellátta a később halálba küldött üzletember „jogi képviseletét”, valamint Pokorni Zoltánt, Budapest XII. kerületének fideszes polgármesterét. A két megkérdezett úgy mosakodott, úgy csúsztatott, ahogy azt csak a „fideszes iskolában” tanítják.

A Magyar Hang megkereste Péczely Attilát, szerettük volna megtudni, miért vállalta el a néhai vállalkozó megbízását, nem tűnt-e fel neki a férfi zavartsága, és etikusnak tartja az ügyben vállalt részvételét. Az ügyvédet telefonon tudtuk elérni.

Péczely Attila kérdésünkre azt mondta, hogy ő teljesen összeszedettnek és tudatosnak látta ügyfelét, akivel 2020 tavaszán két-háromnaponta is találkozott. – Adekvátan válaszolt, nem volt semmilyen jel, ami cselekvőképtelenségére utalt volna – fogalmazott a jogász, aki állítása szerint nem tudott arról, hogy a rendőrség ugyanebben az időszakban már gondnok kirendelését kezdeményezte Mészárosnak (Privatkopo.info: a lányai már azt megelőzően is.).

Titoktartási kötelezettsége miatt Péczely Attila arról sem beszélhetett, hogy Mészáros István miért ruházta át négy cége ügyvezetői jogait egy frissen, alig 1 hete megismert férfira (Privatkopo.info: Kiss Józsefre, akit a múlt héten emberöléssel gyanúsított meg a nyomozó hatóság)), és hogy kik, hányan voltak jelen a meghatalmazások aláírásakor. A Magyar Hang szerette volna megtudni, hogy a Mészáros halála ügyében nyomozó rendőrség őt is meghallgatta-e, beidézte-e már, ám az ügyvéd erre sem szeretett volna válaszolni.”

A Privatkopo.info bűnügyi portál 2020. június 16-án megjelent cikkében ezt írta:

Hírdetés

„2020. május 4. napján Mészáros István – magánszemélyként – teljeskörű meghatalmazást adott egy Kiss József nevű személynek, hogy a hatóságok előtt a nevében, helyette eljárjon, őt képviselje. Egy formanyomtatványról van szó, amelyet kézírással töltöttek ki.

Hét nappal később, 2020. május 11-én újabb meghatalmazás készült. Ebben Mészáros István – mint ügyvezető – már azzal hatalmazta meg Kiss Józsefet, hogy a milliárdos vagyonnal rendelkező cége nevében „a Nemzeti Adó-és Vámhivatal, a Magyar Posta, bíróságok, valamint pénzintézetek, gazdasági társaságok, más hatóságok és állami szervek előtt teljes jogkörrel eljárjon, a kft-t az ügyvezető helyett és nevében képviselje. Ezzel a meghatalmazással Kiss gyakorlatilag korlátlan hatalmat kapott Mészáros gazdasági társaságában (…) Mészárosnak korábban, 23 évig, dr. B. R. volt az ügyvédje. Mégis: egy szempillantás alatt rúgta ki őt, hogy aztán azonnal dr. Péczelyt szerződtesse a jogi ügyei intézésére. Nem kizárt, hogy a korábbi, mindenről tudó ügyvéd csíphette a cigányok szemét, ezért jobbnak látták „leválasztani” őt Mészárosról.  Nagy kérdés, hogyan került a képbe dr. Péczely Attila? Ki ajánlotta a vállalkozónak? És főleg: miért?”

Egy nappal a cikk megjelenését követően dr. Péczely Attila közleményt jutatott el a bűnügyi portál szerkesztőségének.

Dr. Péczely Attila ügyvéd a mai napon (2020. június 17.) írásban arról tájékoztatta a Privatkopo.info bűnügyi portált, hogy Mészáros István jogi képviseletére vonatkozó megbízását minden eljárásra kiterjedően megszűntette.”

Nem tudni, a fideszes jogász miért érezte úgy, hogy azonnal távoznia kell a vállalkozó mellől, amint nyilvánosságot kapott az ügy. Annyit azonban telefonon elárult a portál akkori főszerkesztőjének, hogy „nem Mészáros István vagy a dúsgazdag férfira rátelepedett Makai Zsolt, esetleg Kiss József kereste meg őt, hanem egy másik c.gánybűnöző ajánlására került a milliárdos közelébe”. Egy biztos: dr. Péczely felbukkanása után futószalagon gyártották a Mészáros István érdekével ellentétes, kizárólag az őt behálózó bűnözők céljait szolgáló dokumentumokat. Az ő ellenjegyzésével.

„Péczelynél jóval határozottabban és indulatosabban reagált kérdéseinkre a Pokorni Zoltán vezette Hegyvidéki Önkormányzat sajtóosztálya. A polgármestertől azt szerettük volna megtudni, etikusnak, önkormányzati képviselőhöz méltónak tartják-e Péczely Attila Mészáros-ügyben vállalt szerepét, és lesz-e mindennek valamilyen következménye” – olvasható a Magyar Hang cikkében. „Engedje meg felhívnom a figyelmét arra, hogy Ön a levelében – nyilvánvalóan nem szándékkal – bűncselekménnyel rágalmaz meg egy olyan embert, aki ellen nemhogy jogerős ítélet nem született, de még büntetőeljárás sem folyt vagy folyik. Volt már ilyen jellegű próbálkozás: két évvel ezelőtt, 2020 tavaszán a Privátkopó és a Kurucinfó nevű oldalak igyekeztek belekeverni az önkormányzatot az ön által is említett ügybe, sikertelenül” – közölte a Pokorni által vezetett önkormányzat sajtósa.

Idézzük fel, mit írt bő két éve a bűnügyi portál!

A Privatkopo.hu információja szerint mintegy két éve az ismert cigány származású hegedűművész és csapata hónapokig pumpolta Mészárost, legkevesebb 60-70 millió forintot húzhattak le róla. A félresiklott életű üzletember többször találkozott a főváros XII. kerületének fideszes polgármesterével, Pokorni Zoltánnal is, akinek politikai munkásságát – az ismerős elmondása szerint – ugyancsak több tízmillió forinttal „szponzorálhatta”. Az üzletember abban az időben állítólag többször hangot adott abbéli félelmének, hogy „a Fidesz el akarja venni a vagyonát”.

Vagyis: a Privatkopo.info nem „keverte bele” a Hegyvidéki Önkormányzatot az ügybe, az úgynevezett sajtós erősen csúsztatott, amikor ezt állította. A bűnügyi lap – Mészáros István ismerősére való hivatkozással – azt közölte, hogy „A félresiklott életű üzletember többször találkozott a főváros XII. kerületének fideszes polgármesterével, Pokorni Zoltánnal is, akinek politikai munkásságát – az ismerős elmondása szerint – ugyancsak több tízmillió forinttal „szponzorálhatta”.”

Az információval összefüggésben a fideszes polgármester az alábbiakat reagálta 2020. június 23-án:

„Pokorni Zoltán az írásban szereplő Mészáros Istvántól soha semmilyen formában – sem közvetve, sem közvetlenül – nem kért, nem kapott, nem fogadott el sem pénzt, sem bármely más „szponzorációt”. Valótlan továbbá, hogy dr. Péczely Attila ügyvéd, a Fidesz-KDNP hegyvidéki önkormányzati képviselője, Pokorni Zoltán bizalmasa.”


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »