EL-sorsolás: Ezekkel a csapatokkal játszik a Fradi a főtáblán

EL-sorsolás: Ezekkel a csapatokkal játszik a Fradi a főtáblán

Mint ismert, Ferencváros a bosnyák Borac Banja Luka kiejtésével kiharcolta az UEFA Európa Liga főtábláján való szereplés jogát, amelynek augusztus 30-i, Monacóban megrendezett sorsolását a résztvevők UEFA-együtthatói alapján kialakított rangsor alapján a második kalapból várhatta.

Az új lebonyolítás értelmében minden, a főtáblára jutott csapat az úgynevezett ligaszakaszban nyolc ellenfelet kap (mind a négy kalapból kettőt-kettőt), amelyek közül néggyel hazai pályán, néggyel pedig idegenben mérkőzik meg. A sorsolás értelmében a zöld-fehérek az Üllői úton fogadják az angol Tottenham, a holland AZ Alkmaar, a francia Nice és a svéd Malmö együttesét, míg vendégként lépnek pályára a német Frankfurt, a görög PAOK, az ukrán Dinamo Kijev és a belga Anderlecht ellenében.

Csoportkör helyett egytabellás főtábla

Hírdetés

A ligaszakaszban az egycsoportos, 36 résztvevős főtábla első nyolc helyén végző csapatok egyenesen a nyolcaddöntőbe jutnak. A 9. és a 24. hely között végző csapatokra egy rájátszás-kör vár a legjobb 16 közé kerülésért. A 25. és a 36. hely között végző csapatok számára befejeződik a nemzetközi kupaszereplés, ugyanis az idei szezontól a különböző nemzetközi kupák között nincs átjárás, így a főtáblától kezdve az UEFA Bajnokok Ligája, az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga is zárt rendszerűvé válik, csak a selejtezők során lehet az egyik sorozattól búcsúzva egy másikban folytatni.

Az egyenes kieséses szakaszban az eddig megszokott oda-visszavágós párharcok lesznek, a döntő kimenetele pedig továbbra is egy mérkőzésen dől el.

A 2024/25-ös szezontól életbe lépő új lebonyolítási rendszerben minden meccsnek, minden pontnak, minden rúgott gólnak és helyezésnek komoly jelentősége van. Több kiegyenlített, sorsdöntő jelentőségű mérkőzés vár a szurkolókra már a legelső játéknaptól kezdve.

fradi.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »