EKL – Jedlička a DAC hőse, egy góllal kaptak ki a dunaszerdahelyiek

EKL – Jedlička a DAC hőse, egy góllal kaptak ki a dunaszerdahelyiek

Rögtön első mérkőzését elveszítette az Európa Konferencia Ligában a DAC. A Belgrádban pályára lépő dunaszerdahelyiek egy góllal kaptak ki a Partizantól, és hogy nem lett nagyobb a gólkülönbség, az javarészt Martin Jedličkának köszönhető.

A hazaiak a kezdetektől meg akarták mutatni, hogy ki is a párharc esélyese. Rögtön a 3. percben egy dunaszerdahelyi védelmi hibát kihasználva helyzethez jutott Jović, lövését azonba Jedlička hatástalanította. Nem sokkal később ismét a DAC hálóőrének kellett résen lennie, mikor Ricardo próbálta meg bevenni kapuját. A belgrádiak folyamatosan nyomás alatt tartották a csallóközi együttest, a 19. percben pedig sikerült megszerezniük a vezetést is.

A hazai csapat a gól után sem állt le, folyamatos nyomás alatt tartották Jedlička kapuját, miközben a sárga-kékek csak hellyel-közzel jutottak el az ellenfél tizenhatosáig. Érezhető volt Kalmár, Davis, Blackman és Ramirez hiánya a csapatból.

A térfélváltás után is a hazaiak kezdtek jobban. A DAC már többet birtokolta a labdát, mint az első félidőben és próbálta átvenni a játék irányítását, de lövésekig nem nagyon jutottak el. Az 51. percben Jedlička szó szerint Jovič lába alól szedte ki a labdát, miután a DAC védői nem érkeztek leszerelni a gyorsan letámadó belgrádiakat.

Ezt követően is akadt elég dolga a sárga-kékek kapusának, aki a találkozó végéig, még ha néhány lövés nem is találta volna el a kaput. A 74. percben a gólszerző Marković helyére beállt a magyar válogatott játékosa, Holender Filip. A találkozón összességében többet birtokolta a labdát a DAC, a kapura tartó lövések száma azonban messze elmaradt a hazai próbálkozások mögött.

A DAC tehát nem tudott egyenlíteni, de legalább a Partizan sem tudta növelni egygólos előnyét, ami adott még reális esélyt a sárga-kékek továbbjutására.

Hírdetés

Németh Antal a találkozó után a következőképpen értékelt:

„A mérkőzés elején elkövettünk olyan hibákat, amelyekkel az amúgy is elég jó önbizalommal rendelkező hazai csapatnak még több önbizalmat adtunk, és emiatt elég sok helyzetet tudtak kidolgozni. Szerencsére néhány tapasztaltabb játékosunknak helyén volt a szíve és az esze, úgyhogy átvészeltük ezt az időszakot. Igaz, hogy kaptunk egy gólt, de utána elég stabilan tudtunk játszani. A szünetben sem az volt a tervünk, hogy megtartsuk az eredményt. Szerettünk volna még aktívabban támadni, esetleg lövőhelyzeteket kialakítani. Ebből ugyan nagyon sok nem valósult meg, de legalább kevesebb hibával játszottunk, és így egy olyan játék alakult ki, ami talán nem volt annyira közönségszórakoztató. Viszont próbáltunk a végén is nagy erőket mozgósítani annak érdekében, hogy egyenlítsünk és gólt szerezzünk. Kimondottan örültem annak, hogy elég bátrak voltunk, és volt elég önbizalmuk ahhoz, hogy siettessük a játékot. Láttam a játékosaimon, hogy az 1:0 nem elég nekik.”

FK PARTIZAN BELGRÁD – FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 1:0 (1:0) Európa Konferencia Liga, 2. selejtezőkör, 1. mérkőzés, Stadion Partizana Belgrad, Belgrád, 2021.07.22., 21:00 Játékvezetők: Jens Maae (DEN) – Daniel R. Nørgaard (DEN), Jakob Lodal Lynge Mastrup (DEN) Góllövők: 19. Marković Sárga lap: 14. Jović, 67. Miljković, ill. 14. Vera, 22. Balić, 44. Taiwo, 71. Brunetti DAC: Jedlička – Kružliak (K), Beskorovainyi, Brunetti – Vera, Fábry (60. Nebyla), Balić (74. Njie), Schäfer, Moumou (61. Ciganiks) – Divković (74. Nicolaescu), Taiwo (80. Sharani) Partizan Belgrád: Stojković (K) – Milijković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Jojić (74. Ščekić), Zdjelar – Marković (74. Holender), Pantić, Jović (61. Natcho) – Ricardo (91. Milanović)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 44% : 56% Lövések: kapura: 7:1, mellé: 6:4 Szabadrúgás: 18:19 Szöglet: 5:2 Les: 2:1

A visszavágóra július 29-én 20:45-től kerül sor a Mol Arénában. A továbbjutó a 3. selejtezőmérkőzésen az FK Szocsi és az FK Kesla párharc győztesével találkozik majd.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »