Egyre több alacsony padlós villamos lesz Budapesten

Egyre több alacsony padlós villamos lesz Budapesten

Megérkezett az első Budapesten összeszerelendő CAF-villamos kocsiszekrénye a megrendelt és gyártás alatt lévő 51 új szerelvényből, amelyeknek köszönhetően a jelenlegi 30-ról mintegy 40 százalékra növekedhet az alacsony padlós villamosok aránya a fővárosban – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Az új CAF-villamosflotta összeszerelését a spanyol gyártó felügyeletével – jelentős magyar hozzáadott értékkel – a BKV Vasúti Járműjavító munkatársai végzik. Többek között magyar szakemberek hajtják végre a járművek elektronikai szerelését; az ajtók, az ablakok és az ülések beszerelését; az utastéri berendezések (például a monitorok és a kapaszkodók) felszerelését, valamint a vezetőfülke kialakítását.

Hírdetés

Az új járművekkel először tervezetten a dél-pesti vonalakon növekedhet az alacsony padlós villamosok aránya. A flotta utolsó járműve előreláthatólag 2026 nyár végén érkezik Spanyolországból. A villamosokat a BKK az Európai Unió társfinanszírozásával szerzi be.

További járművek beszerzése is esedékessé válik a jövőben: a BKK már dolgozik annak a tendernek a kiírásán, amelynek köszönhetően akár további 110 új, korszerű villamos érkezhet a fővárosba 2030-ig – ismertették a közleményben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »