Egyiptom 15 millió pénzérmét bocsát ki az egészségügyi dolgozók tiszteletére

Egyiptom 15 millió pénzérmét bocsát ki az egészségügyi dolgozók tiszteletére

Mohamed Maait egyiptomi pénzügyminiszter bejelentette, hogy országa 15 millió új pénzérmét bocsát ki Egyiptomi Orvosi Csoport felirattal, mellyel az egyiptomi egészségügyi alkalmazottak előtt tisztelegnek, akik komoly erőfeszítéseket tesznek a koronavírus elleni küzdelemben.

A pénzügyminisztérium bejelentése szerint Egyiptom 10 millió 1 fontos érmét és 5 millió darab piaszteres érmét készít az egészségügyi dolgozók tiszteletére.

A miniszter azt is elmondta, hogy a kormány a pénzkibocsátáson kívül az egyiptomi egészségügyi dolgozók fizetésének megemeléséről is döntött. Ez a fizetésemelés a 600 ezer orvos és egyéb egészségügyi alkalmazott számára havi 2,25 milliárd egyiptomi font többletkiadást jelent majd az állam számára.

Hírdetés

A béremelés érinti majd az orvosokat, fogorvosokat, gyógyszerészeket, nővéreket, és egyéb, az egészségügyben dolgozókat. Ezen kívül áprilistól megemelik az egyiptomi egyetemeken tanító orvosok juttatásait, valamint az Al-Azhar mecsethez tartozó egészségügyi intézmények orvosainak juttatásait.

Az egészségügyi miniszter szerint Egyiptomban január 24-én megkezdték a koronavírus elleni oltások beadását. A vakcinát első körben az egészségügyi alkalmazottak kapják meg az országban. Legelsőként az Ismailiya városában lévő Abu Khalifa kórház alkalmazottai lettek beoltva.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Egyptian Streets)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »