Egy újabb nagyhatalom jelentkezett be a 2036-os olimpiára

Egy újabb nagyhatalom jelentkezett be a 2036-os olimpiára

India sportminisztere megerősítette, hogy országa meg akarja rendezni a 2036-os nyári olimpiát, egyszersmind el akarja érni, hogy az ötkarikás játékok éremtáblázatán a legeredményesebb tíz nemzet közé kerüljön.

Egy indiai lap beszámolója szerint Manszuh Mandavija egyetemi hallgatók előtt elhangzott beszédében a sportdiplomáciai törekvések erősítése mellett kiemelt célnak nevezte az indiai sporttehetségek felkutatását és nagyszabású terv megvalósítását annak érdekében, hogy minél több eredményes versenyzőjük legyen.

Nemrég Narendra Modi miniszterelnök foglalt állást amellett, hogy Indiát 2047-re fejlett országgá kell alakítani, s ennek keretében cél, hogy India „a legjobb öt közé kerüljön a globális sportszíntéren”.

Hírdetés

„Világszínvonalú sportolókat kell nevelnünk. Fel kell ismernünk a sporttehetségeket, és biztosítani kell számukra a szükséges eszközöket. A következő negyedszázad fejlődési víziójaként fogalmaztunk meg egy olyan elképzelést is, amelynek részeként

India rendezhetné meg a 2036-os olimpiát”

– mondta a sportminiszter.

India a nyári, párizsi olimpián történetének harmadik legjobb ötkarikás eredményét érte el azzal, hogy hat érmet – egy ezüstöt és öt bronzot – szerzett.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »