Egy történet, mely kapcsán nehéz eldönteni, hogy a bírónő vagy az anya a betegebb

Egy történet, mely kapcsán nehéz eldönteni, hogy a bírónő vagy az anya a betegebb

Különös névadási históriáról számol be a Mirror nevű brit lap. Egy édesanya Cián névre szerette volna keresztelni kislányát, mert elmondása szerint bájosnak és szépnek találja a nevet. Ám kérelmét elutasította a bíróság, mert anno Hitler is ezzel a méreggel ölte meg magát. Az indokláshoz azt is hozzátették, hogy féltik a gyermeket ettől a baljós történelmi emlékeket idéző névadástól. A cikkből az is kiderül, hogy a szigetországban korábban nem volt még precedens arra, hogy Cián névre akartak keresztelni egy gyermeket.

Az anya úgy véli, a Cián pont "kedves" történelmi emlék, hiszen ez okozta mind Hitler, mind Goebbels halálát. Ügyvédei szerint sérültek az anya családi életét tiszteletben tartó jogai.

Másodfokon is elutasították az anya kérését, mert túl extrémnek találták, és féltik a gyermeket, illetve azt is hozzátették, hogy egy anya ne egy méregről nevezze el gyermekét. A bíróság azt is elmondta, csak a legextrémebb névadási próbálkozásokat utasítja vissza, egyébként nem szólnak bele, hogy Nagy-Britanniában ki milyen névre kereszteli a gyerekét.

A Mirror írásában az is szerepel, hogy az anya korábban drog-, alkoholproblémákkal és mentális betegségekkel is küzdött, és nem egyszer bántalmazás áldozatává vált.

(Mirror – HVG nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »