Egy rendszer látlelete

Egy rendszer látlelete

Érdemes kicsit tágabb szempontból megvizsgálni a Völner-botrányt, mert nagyon tanulságos következtetéseket vonhatunk le. Az alaphírt minden bizonnyal hallotta már mindenki, az ismétlés kedvéért azért rögzítsük újra a tényeket.

Egyszeri akár tízmilliós összeg, vagy néhány milliós havidíj is lehetett az áruk a hvg értesülései szerint a bírósági végrehajtói praxisoknak, melyeket a végrehajtói kamara elnöke “segített intézni”, és ő ebből a pénzből juttathatott Völner Pál igazságügyi államtitkárnak, aki, bár állítja, hogy nem követett el bűncselekményt, a vele szembeni gyanú hírére azonnal lemondott, ami azért több mint beszédes. Illúziói azért ne legyenek senkinek az ártatlanságát illetően, persze az úgynevezett független bíróság bármit kihozhat a végén…

Fix áras, illetve “havidíjas” opciók is léteztek a hvg értesülései szerint a gyakorlatilag pénzért “árult” bírósági végrehajtói praxisok megszerzésénél. Ezek a csúszópénzek lehettek hivatottak egyrészt javítani a megüresedő végrehajtói helyek betöltésére kiírt pályázatokon indulók kinevezési esélyeit, illetve ez jelenthette a praxis elnyerése után a jól fizető munka profitjából való részesedést, olvassuk a hvg-n.

Ami mindezeken túlmenően érdekes, az a körülmény, hogy hogyan bukott, vagy bukhatott le.

Hírdetés

Abban biztosak lehetünk, hogy ha igazak a Polt Péter legfőbb ügyész által közölt gyanúsítások, miszerint több alkalommal 2-5 millió forint közötti összeget vett át egyes ügyletekért, azt nem szemtanúk előtt tette. Vagyis ahhoz, hogy erre fény derüljön, sőt, a pontos összegek is ismertek legyenek, valakinek erről konkrét vallomást kellett tennie – írja ezt a Blikk.

A lap úgy tudja, egyelőre házi őrizetet szabtak ki a végrehajtói kamara elnöke, Schadl György feleségével szemben, aki szintén az ügy gyanúsítottja, miután – férje helyetteseként – rálátása lehetett férje döntéseire. Egyes hírek szerint az asszony a részletes vallomásának köszönheti, hogy – a férjével és más gyanúsítottakkal ellentétben – nem került előzetes letartóztatásba – olvashatjuk.

– Egyáltalán nem lehet kizárni, hogy vádalku áll a nyomozás sikerének hátterében. Ám erről a vádhatóság a legritkább esetben közöl információkat. Általában az eljárás legvégén derült fény arra, hogy kinek a feltáró vallomása segítette leginkább a nyomozást – mondta Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő, és ha tekintetbe vesszük, hogy a botrány első kövének számító Schadl letartóztatás nem is került volna nyilvánosságra, ha a Mi Hazánk nem foglalkozik az üggyel (immár legalább másfél éve), számomra azt sejteti, hogy ebben nem csak Völner van benne. Nem is csak a Fidesz. Hanem úgy, ahogy van, a teljes politikai elit. Mert nem volt hangos a balliberális sajtó sem Schadl ügyétől…

Mindenesetre a Völner-ügy konklúziója, hogy ezer másik ehhez hasonló ügy lehetne, csak még titokban van, és az, hogy tulajdonképpen mondjuk ki, Völner magyar emberek kifosztásához asszisztált (a végrehajtói maffia erről szól).

Tökéletes látleletet ad erről a magyarellenes, korrupt, erkölcstelen és piszkos rendszerről. Ez nem a magyarok rendszere.

Lantos János – Kuruc.info 


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »