Egy rendőrnőt két kollégája elkábíthatták, megerőszakolhatták és videóra vehették az esetet

Egy rendőrnőt két kollégája elkábíthatták, megerőszakolhatták és videóra vehették az esetet

A Készenléti Rendőrség egyik bevetési alosztályán dolgozó Zsiga Katalin őrmester feljelentést tett, mert állítása szerint két kollégája megerőszakolta őt.

Zsiga a Blikknek elmondta, hogy egy kollégái által megmutatott videóból tudta meg, hogy az egyik határon töltött szolgálat alatt két társa elkábította, majd megerőszakolta, elvéve így a szüzességét is.

Az őrmester csak annyira emlékszik az esetből, hogy miután letelt a szolgálat, megvacsoráztak, majd fájfájás miatt visszatért a szállására aludni. Reggel még rosszabbul volt, fájt a feje, görcsölt a hasa. A határról visszafelé tartó úton el is ájult. Arra tért magához, hogy egy parkolóban vannak, az ablak le van húzva, ő meg vérzik.

Hírdetés

Nyilatkozata alapján napokkal később, az egyik kollégája hívta fel, aki közölte, hogy egy videó kering róla, amin az látszik, hogy két kollégája, egy törzsőrmester és egy főtörzsőrmester megerőszakolja. A képanyagot aztán át is küldték neki.

A nő állítása szerint z egyik erőszaktevő, nemcsak beismerte a tettét, de azt is elmondta, hogy mindez azért történt, mert a nő nem adta oda magát. Az őrmester szerint az egyik kollégája meg is fenyegette őt, hogy ne merjen az esetről beszélni. Ennek ellenére jelentést írt a parancsnokának, amiben nemcsak a megerőszakolásáról és a videóról, de a fenyegetésről is beszámolt.

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség minősített szexuális erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »