Egy rendőrnő agyrázkódást, társa pedig vérző fejsérülést szenvedett, amikor meg akartak bilincselni egy putrilakót

Egy rendőrnő agyrázkódást, társa pedig vérző fejsérülést szenvedett, amikor meg akartak bilincselni egy putrilakót

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája egyetértett a nyomozó ügyészség letartóztatás elrendelésére irányuló indítványával és egy hónapra letartóztatta a rendőröket bántalmazó férfit. 

Hírdetés

A rendelkezésre álló adatok szerint 2024. január 4-én, reggel, rendőrök jelentek meg egy harmincas évei elején járó férfi kiskunsági otthonában, mert elővezetését rendelték el a korábban elkövetett szabálysértése miatt. 

A rendőrök közölték a férfival az intézkedés okát, aki erre azt felelte, hogy aznap nem vihetik be a rendőrkapitányságra, mert meg akarja látogatni a gyermekeit. A férfi figyelmen kívül hagyta a rendőrök ismételt felszólításait, akik erre közölték, hogy amennyiben nem veti alá magát a rendőri intézkedésnek, kényszerítő eszközt fognak alkalmazni.

Mivel az ellenállással továbbra sem hagyott fel, az egyik rendőr meg akarta bilincselni az ágyon fekvő férfit, aki ekkor hadonászni-rúgkapálni kezdett, el akarta lökni a járőrt, miközben igyekezett a karját a szorításból kihúzni. Ekkor a rendőrnő lefogta a férfi lábát, így segítve a bilincselési helyzet kialakítását, de az elkövető megrúgta a hivatalos személyt, aki a franciaágy mellett lévő ablak párkányának esett, beütötte a halántékát és agyrázkódást szenvedett.

Miután a férfi lába a szorításból kiszabadult, két kézzel ellökte az őt megbilincselni próbáló rendőrt, aki a fal sarkának esett és megsérült. Ezt követően a rendőrnő megpróbálta visszatartani a menekülni szándékozó férfit, aki azonban kirántotta magát a rendőri fogásból és ismeretlen helyre távozott.

Az elkövető felkutatásában és elfogásában 36 rendőr és egy nyomkereső kutya vett részt. Az összehangolt rendőri intézkedés eredményeként a férfit néhány órán belül, a szemben lévő ingatlan padlásán találták meg.

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki – hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt -, majd sikeresen indítványozta letartóztatása elrendelését.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »