Egy lépésre a nemzetközi kupaporondtól

Egy lépésre a nemzetközi kupaporondtól

Péntek este a szezon legfontosabb mérkőzése vár a dunaszerdahelyi sárga-kékekre. A Joao Janeiro vezette csallóközi együttes hazai közönség előtt a Trencsén ellen lép pályára, a rangadó tétje a nemzetközi kupaszereplés kiharcolása.

A dunaszerdahelyi sárga-kékek történetük során először vehetnek rész a nemzetközi kupaszereplésért zajló rájátszásban. A DAC eredetileg a tabella negyedik helyén zárt, ami nem jelent automatikus helyet a nemzetközi porondon, azonban a Nagyszombat a tabella harmadik helyén zárt és a Szlovák Kupát is elhódították Iván Alexék, ezáltal a negyedik kupainduló kiléte rájátszás útján dől. A keddi elődöntőkben a DAC és a Trencsén is győzni tudott, így ez a két gárda küzdhet meg a Konferencia-liga-selejtezőt érő kupahelyért.

A DAC az elmúlt négy évben aktív szereplője volt az európai kupaporondnak, hiszen sorozatban négy alkalommal is a dobogón végeztek a sárga-kékek így, ha sikerrel veszik a péntek esti rangadót Baloghék, akkor sorozatban az ötödik idényben is kiharcolhatják a nemzetközi kupaporondon való részvételt.

A mérkőzést megelőző napon hivatalosan is bejelentésre került Balog Norbert marad Dunaszerdahelyen, miután a csallóközi együttes érvényesítette opciós jogát és szerződtette a magyar támadót, aki nagyon jól érzi magát a sárga-kékeknél.

A Liptószentmiklós elleni találkozón a sárga-kékek 4-2-re győztek, és bejutottak a nemzetközi kupaszereplésért zajló rájátszás döntőjébe. A DAC már a 64. percben 4-0-ra vezetett, így egy percig sem volt kérdés a továbbjutást, így Joao Janeiro több játékosát is idő előtt lecserélte és pihenőt adott nekik. A sorsdöntő rangadó előtt Dominik Kružliak csapatkapitány is nyilatkozott a klub hivatalos honlapjának.

Hírdetés

„Már négy sárga lapot gyűjtöttem össze, és ha megkaptam volna az ötödiket is, ki kéne hagynom a Trencsén elleni összecsapást. Ezért a vezetőedző inkább lecserélt. Örülök, hogy megfelelően álltunk hozzá az elődöntőhöz, szép gólokat szereztünk, sőt nagyobb különbségű győzelmet is arathattunk volna a helyzeteink száma alapján. Holnap még keményeb csatára számítok. A Trencsén minőségi csapat, a játéktudásuk alapján a felsőházba tartoznak. Tavasszal jó formába lendültek, sok meccset megnyertek, így önbizalommal telve érkeznek. Jól kell regenerálódnunk és felkészülni taktikailag, továbbá erőnlétileg is. Jó mérkőzésre számítok és bízom benne, hogy végül kijutunk az európai kupaporondra” – nyilatkozta a döntő előtt Dominik Kružliak a sárga-kékek kapitánya.

A DAC portugál mestere már a Liptószentmiklós elleni győzelmet követően kiemelte egy nagyon nehéz mérkőzésre számít, hiszen a Trencsén nagyon kemény ellenfél. A trencséniek tavasszal nagy formában futballoznak, csupán az alsóházi rájátszás első fordulójában a zempléni Nagymihály otthonában szenvedtek vereséget, azt követően pedig 10 bajnokin nem szenvedtek vereséget Juraj Ančíč tanítványai.

A DAC legutóbb a 2019/20-as idényben idegenben kapott ki a Trencséntől 2-1-re, ezt követően hét bajnokin maradtak veretlenek a sárga-kékek a Trencsén ellen.

A Trencsén csapatát erősíti a bajnokság legeredményesebb játékosa Jakub Kadák, aki eddig 13 alkalommal volt eredményes. A fiatal trencséni tehetséget a szezon álomcsapatába is beválasztották, valamint a szezon felfedezettjének is megválasztották.

A Fortuna Liga jelenlegi lebonyolítási rendje a 2017/18-as szezontól van érvényben. A 22 fordulós alapszakaszon és a 10 körös rájátszáson kívül az európai kupasorozatokba való kvalifikációt eldönteni hivatott rájátszás, továbbá az élvonal 11. helyezettje és a másodosztály 2. csapata közötti bennmaradási selejtező is a része. Idén azonban a benmaradási rájátszásra sem kerül sor, mivel a Szered nem kapott engedélyt a következő szezonra, így a szerediek helyére a másodosztály ezüstérmese a Beszterebánya lépett.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »