Egy irodai alkalmazott évente átlagosan 58 kilogramm hulladékot termel

Egy irodai alkalmazott évente átlagosan 58 kilogramm hulladékot termel

Közismert és egyben változtatásra ösztönző tény, hogy az élet minden területén elképesztő mennyiségű hulladékot produkálunk. Tegyük gyorsan hozzá, ezek jelentős részét teljesen feleslegesen. S az sem számít újdonságnak, hogy a hulladéktermeléshez lényegesen hozzájárul a bürokrácia is.

Mint ahogy megállapítást nyert, egy irodai alkalmazott évente átlagosan 58 kilogrammnyi hulladékot termel a munkája során. Mindez a WOOD & Company Real Estate társaság adataiból derül ki, melyekről Eva Sadovská elemző számolt be.

Hírdetés

Ez a mennyiség egy munkanapra lebontva alkalmazottanként 230 gramm hulladékot jelent. A keletkezett hulladék túlnyomó többsége, 69 százaléka a vegyes hulladékot szaporítja, a fennmaradó 31 százalékot alkotja az osztályozott hulladék, nevezetesen papír, műanyag, üveg, elektronikai és biohulladék.

Ezért egyes munkahelyeken a papír-, műanyag-, üveg- vagy elektronikai hulladék szelektív gyűjtésére szolgáló gyűjtőedények mellé fokozatosan odakerülnek a szerves, komposztálható hulladék gyűjtésére szolgáló edények is.

(NZS/Felvidék.ma/SITA)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »