Egy év és nyolc hónap börtön egy leszbikus pár bántalmazásáért

Egy év és nyolc hónap börtön egy leszbikus pár bántalmazásáért

2021 júliusában, egy hónappal a propagandatörvény megszavazása után, egy férfi szidalmazott és bántalmazott egy, az Andrássy úton békésen sétáló leszbikus párt. A példás gyorsasággal lefolytatott eljárásban az elkövetőt – jogerősen – egy év és nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság, de annak végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette.

Hírdetés

A két nő egymást átkarolva sétált a budapesti Andrássy úton, amikor egy férfi odakiáltotta nekik: „mocskos buzik, takarodjatok át a túloldalra!” A pár közelebb érve, próbálta őt kikerülni, de mikor elhaladtak mellette, az elkövető belökte őket a parkoló autók közé. A férfi trágár, sértő módon tovább szidalmazta a nőket, ameddig egy közeli házba be nem ment.

A gyűlölet-bűncselekmény a feljelentés után hat hónap alatt eljutott a bírósághoz. A Pesti Központi Kerületi Bíróság, tekintettel arra, hogy egyszerű megítélésűnek tartotta az ügyet, rövid idő alatt, tárgyalás tartása nélkül felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte az elkövetőt közösség tagja elleni erőszak bűntettének elkövetése miatt.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »