Egri Péter: sok pozitív üzenetű pályázat érkezett A Dal 2024-re

Egri Péter: sok pozitív üzenetű pályázat érkezett A Dal 2024-re

Sokféle műfaj képviselteti magát A Dal 2024-ben a változatos pályaműveknek köszönhetően – árulta el a nemzeti dalválasztó zsűritagja, Egri Péter a SzerencseSzombat vendégeként. A Mystery Gang frontembere – aki immár harmadik éve ül az ítészek között – azt mondta, érződik, hogy a jelentkezők sokféle zenei stílust hallgatnak.

A nagy múltú showműsor versenydalait 2024-ben Szandi, Németh Alajos Lojzi, Ferenczi György és Egri Péter értékeli.

„Fantasztikus volt megtapasztalni, hogy milyen sok ritmusos, jó hangszerelésű, pozitív gondolatokat tükröző pályamű érkezett. Előremutató, izgalmas hangokkal és jól megírt dalokkal kezdődik a műsor. Nekünk, zsűritagoknak is szórakoztató volt, és ezt ígérhetem a közönségnek is” – mondta Egri Péter a SzerencseSzombatban azzal kapcsolatban, hogy a több száz pályaműből már a hatvanas előválogatóba jutott dalok közül is nehéz volt a zsűrinek kiválogatnia az élő show negyven produkcióját.

Egri Péter szerint A Dalban kuriózum, hogy egyszerre versenyeznek már befutott, évek óta a zenei pályán lévő együttesek, előadók, és olyanok fiatalok, akik most mutatkoznak be. „Nagy támogatója vagyok a fiataloknak, jó volt megtapasztalni, hogy sokféle zenei stílust hallgatnak. Fontos, hogy kommunikálunk az indulókkal zsűriként. Szigorú, de szeretettel teli, építő kritikákra számíthatnak tőlem. Vannak szakmai normák, amelyeknek meg kell felelniük, de nem szeretek beleszólni a dalok stilisztikai, művészeti koncepciójába” – árulta el Egri Péter, leszögezve: ez egy nemzeti dalválasztó, ezért egy produkció szövegbeli hibáitól nem tud eltekinteni, bármennyire is jó annak dallamvilága.

Hírdetés

A Dal 2024 február 10-től a Dunán!

A nemzetközi fődíjú dalverseny előválogató adása február 2-án 20:45-től látható a Dunán. A Dal 2024 műsorvezetői idén is Rókusfalvy Lili és Fodor Imre.

A Dal 2024 előválogató – február 2-án 20:45-kor a Dunán. A Dal 2024 élő show – február 10-től szombatonként 19:35-kor a Dunán.

(MTVA/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »