Pokoli meleg lesz a hétvége, de újabb viharzóna érkezik

Pokoli meleg lesz a hétvége, de újabb viharzóna érkezik

Első és másodfokú hőségriadót rendelt el a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet szombatra és vasárnapra az ország déli felére. Vasárnap a Dunamenti-alföldön 35 fokos hőség várható. A kánikulának azonban vásárnap este újabb zivatarhullám vet véget, és az előrejelzések szerint ismét intenzív viharokra kell számítani.

Ezen a héten három napon keresztül tomboltak az elemek, jelentős villámtevékenységgel, jégveréssel, de főleg, felhőszakadással, ami több régióban is súlyos károkat okozott. Az érsekújvári kórházat például az eső okozta problémák miatt átmenetileg bezárták.

Hamarosan újabb hidegfront éri el térségünket, és ahogy az lenni szokott, a hideg és meleg légtömegek találkozása miatt zivatarok alakulnak majd ki. Az iMeteo.sk azt írja, hogy ezúttal viharos erejű szélre kell majd számítani, és lesz részünk felhőszakadásban is.

Hírdetés

Az első hullám délnyugat felől éri el a Felvidéket, várhatóan vasárnap este, napnyugtakor. Nem kizárt, hogy szupercellákat is látni fogunk. Az Ausztriát és Csehországot sújtó viharok addigra zivatarláncot fognak alkotni.

A zivatarok hétfőre virradó éjszaka végigvonulnak az országon, ám ezzel nem leszünk túl a nehezén: hétfőn napközben újabb viharokra kell majd számítani.

Ennek megfelelően, míg vasárnap 35 fok körüli kánikulában fogunk izzadni, hétfőn viszonylag mérsékelt 27 fok körüli nappali csúcs várható, több csapadékkal, borongós idővel. Sőt, szerdára egészen 25 fokig hűlhet a levegő napközben.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »