Dupláztak a bősi cserkészek az idei métabajnokságon

Dupláztak a bősi cserkészek az idei métabajnokságon

A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség idén szeptember 6–8. között szervezte meg az Országos Métabajnokságot Ipolyságon. A rendezvény évről évre nagy népszerűségnek örvend, az idei évben több mint 400 cserkész vett rajta részt. A szervező ipolysági 27. számú Szent Imre cserkészcsapat több színes kísérőprogrammal is készült minden korosztály számára.

A rendezvény pénteken, cserkészszokáshoz híven zászlófelvonással kezdődött, majd kisorsolták a versenycsapatok csoportbeosztását a másnapi meccsekhez. A métabajnokság legfontosabb és legizgalmasabb napja a szombat volt, mivel ezen a napon mérkőztek meg egymással a versenycsapatok a métapályán. Először a csoportkörök meccsei zajlottak le, majd az egyenes kieséses szakaszt követően a legjobban teljesítők juthattak a döntőbe. Idén mindkét kategóriában a bősi csapatnak sikerült győzedelmeskednie.

A megmérettetések után este a szervezők teaházzal várták a pihenni vágyókat, illetve a vezetőképzésről is többet megtudhattak a résztvevők.

De mi is az a méta? A méta egy hagyományos magyar népi ütős labdajáték, amelyet tájegységenként eltérő szabályokkal játszottak régen a gyerekek. Kell hozzá egy lapos faütő, egy labda, és persze ügyes játékosok: pontos ütés, hogy messzire szálljon a labda, erőnlét a futáshoz, valamint gyorsaság és kézügyesség a labda visszaadásához. A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség szinte újjáalakulása óta évente megrendezi az országos métabajnokságot, amely azóta sem veszített népszerűségéből.

A métabajnokságra idén is két korosztályban nevezhettek a csapatok: Kölök kategóriában (10–14 évesek) és Suhanc kategóriában (15–19 évesek).

Hírdetés

A bajnokság végeredménye a következőképpen alakult:

Kölök kategória:

hely: 16. sz. Széchenyi István cserkészcsapat, Bőshely: 17. sz. II. Rákóczi Ferenc cserkészcsapat, Kassahely: 9. sz. Szent György cserkészcsapat, Palást

Suhanc kategória:

hely: 16. sz. Széchenyi István cserkészcsapat, Bőshely: 7. sz. Czuczor Gergely cserkészcsapat, Érsekújvár és 4. sz. Hatvani István cserkészcsapat, Rimaszombat közösen felállított versenycsapatahely: 27. sz. Szent Imre cserkészcsapat, Ipolyság

(Sajtóközlemény)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »