Dunaszerdahelyen rendezték meg az egészség és esélyegyenlőség jegyében zajló IV. Csallóközi Kupa sportnapot

Dunaszerdahelyen rendezték meg az egészség és esélyegyenlőség jegyében zajló IV. Csallóközi Kupa sportnapot

A sportnap a FEFOSZ és az RC FEFOSZ Dunaszerdahely csallóközi regionális egyesület lebonyolításában került megrendezésre szombaton a dunaszerdahelyi Kodály Zoltán Alapiskola tornatermében. A RC FEFOSZ regionális egyesület egy éve alakult, elnöke Parcer Iván. A szervezők azzal a céllal hívták életre ezt a különleges sportnapot, hogy a csallóközi régióban versenyzési, közösségépítési lehetőséget biztosítsanak az amatőr státuszú, sérültséggel élő személyek, illetve sportkörök és csapatok részére.

A megnyitón részt vett Forró Krisztián, a Szövetség elnöke és Karaffa Attila, Dunaszerdahely alpolgármestere. A szervezők több szervezet képviselőjét is köszönthették körükben: Nagy Editet, a Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesület elnökét, Szép Andreát, a Dunaszerdahelyi Mentálisan Sérülteket Segítő Társulás vezetőjét, Kiss Gábort, a tatabányai Humanitás SE elnökét, Bott Domonkos Líviát, a FutuReg elnökét, Jandura Pétert, a SZAKC munkatársát, Szabó Bélát, a dunaszerdahelyi csoport vezetőjét, Hír Sándort, a Fefosz ifjúsági csoportjának vezetőjét, Sárközi Irént, a nagypakai GRACE Egyesület vezetőjét és Ibolya Olivért, a Kodály Zoltán Alapiskola igazgatóját.

Csallóköz több települése, így Nagymegyer, Dunaszerdahely, Somorja, Nagypaka, Gúta, Sárrét, Csallóközkürt, Tejfalu és Ekel is képviseltette magát.

Az érdeklődők a versenyek előtt a Kultúra (mozgás)korlátok nélkül elnevezésű csoport Verspillanatok című összeállítását hallgathatták meg Csölle Tivadar és Nagy Gábor előadásában. További fellépők Németh Tamás, Fábik Ákos és Pék Zsuzsanna voltak.

Hírdetés

A dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola diákjai bemelegítő gyakorlatokat mutattak be, majd a nap folyamán ingyenes vércukorszint- és vérnyomásmérést biztosítottak az érdeklődők számára.

A verseny négy kategóriában zajlott: férfi, női, kerekesszékes és speciális.

A csapatversenyben a Csallóköz bajnoka az összpontszám alapján a Nagypakai GRACE egyesülete lett, elnyerve a FEFOSZ elnöke vándorserlegét.

(Jandura Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »