Drónirányító központ megsemmisítését jelentette az orosz minisztérium

Háromtonnás FAB-3000-es légibombával mért csapást az orosz légierő ukrán drónkezelők ideiglenes telepítési pontjára a donyecki régióban lévő Kurahovéban – közölte csütörtökön az orosz védelmi minisztérium.

„A művelet során mintegy ötven kezelőt és kiképzőt, valamint hét egységnyi ellenséges fegyvert és katonai felszerelést semmisítettek meg” – állt a közleményben.

A moszkvai katonai tárca szerint épületben a Ptahi Mágyárá (Magyar Madarai) elnevezésű csoport drónkezelői tartózkodtak. Sajtójelentések szerint a csoportot Bródi Róbert (ukránul: Robert Brovgyi) (katonai hívónevén: Magyar) magyar gyökerű ukrajnai vállalkozó hozta létre.

Hírdetés

A csütörtöki orosz hadijelentés szerint az orosz hadsereg a hat ukrajnai frontszakasz közül négyen előrenyomult és Ukrajnában 15, a kurszki régióban pedig három ellentámadást vert vissza, további három készülő ellentámadást meghiúsítva.

A moszkvai összegzés szerint a „különleges hadművelet” övezetében mintegy kétezer, Kurszk irányában pedig több mint 280 ukrán katona esett el vagy sebesült meg súlyosan az elmúlt nap folyamán.

Az orosz hadijelentés az elmúlt nap folyamán Ukrajnában megsemmisített és eltalált katonai célpontok, valamint haditechnikai eszközök között sorolt fel egyebek mellett hat tábori lőszerraktárt, egy német IRIS-T légvédelmi rendszerhez tartozó indítóállást, egy harckocsit, 14 páncélozott harcjárművet, egy nyugati gyártmányú 155 milliméteres önjáró és három vontatott tarackot, amerikai HIMARS sorozatvetők hat rakétáját, illetve 77 repülő és négy tengeri drónt.

Kurszk irányában a hadijelentés szerint az ukrán fél egyebek mellett egy harckocsit és nyolc egyéb páncélozott harcjárművet veszített. Moszkva szerint a régióba augusztus 6-án betörő ukrán erők 26 222 embert, 176 harckocsit, 93 gyalogsági harcjárművet, 104 páncélozott személyszállító járművet, 995 páncélozott harcjárművet, 683 gépkocsit, 226 tüzérségi löveget és 38 sorozatvetőt veszítettek, köztük kilenc amerikai gyártmányú HIMARS és hat MRLS típusút.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »