Drágulnak az útjavítások (Megyei önkormányzat)

A községi önkormányzatoktól korábban átvett három út korszerűsítése érdekében ennek frissített költségeiről kellett döntenie pénteken hó végi soros ülésén Kovászna Megye Tanácsának. Mindhárom felújítási munkálatot a megyei önkormányzat benyújtotta finanszírozásra a fejlesztési minisztérium által meghirdetett Anghel Saligny Programhoz. A döntés azért volt fontos, hogy a támogatási szerződéseket mihamarabb meg lehessen kötni, elejét véve a további drágulásnak, és hogy a munkának még idén neki lehessen fogni.

Amint azt Tamás Sándor, a megyei önkormányzat elnöke a határozattervezetek előterjesztésekor elmondta: sajnos, több ilyen döntést kénytelen meghozni a testület, ugyanis szinte minden közberuházásnál jóvá kell hagyniuk a kormány által végsőnek tekintett összeget.

Hírdetés

A három útszakasz, melynek költségeiről dönteni kellett, a Gidófalva községhez tartozó Angyaloson, Sepsibükszádon és Sepsikőröspatakon található, és kivétel nélkül mindegyik rég megérett a felújításra, korszerűsítésre. Angyaloson a település határa, valamint a vasúti átkelő közötti szakaszról van szó, Sepsikőröspatak esetében a község központjából a Vadas-tető irányába vezető, a település határáig, az első hídig tartó részről, míg Sepsibükszádon a 12-es országút és a vasútállomás közötti útról. Utóbbi esetében a beruházás magában foglalja az Olton átívelő híd felújítását is.

Tamás Sándor azt is megemlítette, hogy csak a két évvel ezelőtt már tervezési szintre került sepsibükszádi út és híd esetében a költségek azóta ötven százalékkal növekedtek: 10 millió lejről közel 15 millióra.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »