Dolgok, melyek szennyezik a lakás levegőjét

Dolgok, melyek szennyezik a lakás levegőjét

Sokan nincsenek vele tisztában, hogy mennyi minden szennyezheti a szobák, lakások, irodák levegőjét – például az alábbiak is.

Az olyan összetevők, karcinogén hatású anyagok, mint az 1,4-dioxán, a nonylfenol-etiloxát, az alkohol-etoxilát a levegőbe kerülve nagyon rossz hatással vannak az egészségünkre. Érdemes tehát inkább organikus, természetes összetevőket tartalmazó termékeket keresni és vásárolni – a közhiedelemmel ellentétben ezek ugyanolyan hatékonyak, mint vegyszereket tartalmazó társaik – írja a Házipatika.com.

Hírdetés

Az illatosító sprayk, permetek, a konnektorba dugható párologtatók rengeteg olyan anyagot tartalmaznak, amelyet ha belélegzünk, felboríthatja hormonháztartásunk működését. Ebből pedig akár hosszú távon olyan problémáink is lehetnek, mint a terméketlenség vagy az asztma. Ha illatosítani szeretnénk valamilyen helyiséget, csepegtessünk vízbe illóolajat, és párologtassuk.

Ne vegyünk olyan gyertyákat, amelyeknek kanóca ólmot tartalmaz, mert az ólom nagyon ártalmas, még agykárosodást is okozhat. Kerüljük az illatgyertyákat, és mindig olyanokat vegyünk, amelyek növényi viaszból vagy méhviaszból készültek, továbbá illatmentesek. 

Talán jó ötletnek tűnik ilyesmit vásárolni, hogy a kellemetlen szagokat elkerüljük, cserébe a legtöbben olyan anyagok találhatóak, amelyek rákkeltő, illetve idegkárosító hatásúak. Mindig illatmentes verziót válasszunk, és inkább vigyük ki mindennap a szemetet, ha tartunk a szagoktól.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »