Diplomáciai infantilizmus: kitiltottak egy magyar újságírót az USÁ-ból

Hiába ment volna az Egyesült Államokba, nem kapott vízumot Szöllősi György. A Nemzeti Sport főszerkesztőjétől az amerikaiak budapesti nagykövetsége tagadta meg a beutazást, még annak ellenére is, hogy a hazai külügy hivatalos, diplomatavízum iránti kérvényt is benyújtott – írja az Index nyomán az economx.hu.

A főszerkesztő a Chicagói Magyar Kultúrtanács felkérése igent mondva nyitotta volna meg péntek reggel a jubileumi 25. Árpád-kupát, ő azonban nem mehet az USA-ba.

Hírdetés

Szöllősi Facebook-posztjában kifejti, leginkább azért nem érti a dolgot, mert „Magyarország hivatalos képviselőjeként, nagyköveteként” utazott volna. A főszerkesztő azért is sajnálja a dolgot, mert az eredeti utazási célon felül beszámolt volna az amerikai Messi-őrületről, illetve találkozott volna Gazdag Dániellel, Philadelphia Union magyar válogatott támadójával.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség kifejezte feháborodását, a Magyar Nemzet David Pressmant, az Egyesült Államok magyarországi nagykövetét sejti az ügy mögött, Pressman ugyanis augusztus elejétől szigorítja magyar állampolgárok amerikai beutazását.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »