DIICOT: kiskorúakat vett rá prostitúcióra a McDonald's humánerõforrás menedzsere

30 napos előzetes letartóztatásba helyezték a McDonald’s brassói humánerőforrás menedzserét, akit a Szervezett Bűnözés és Korrupció-ellenes Ügyészség (DIICOT) emberkereskedelemmel és kiskorúakkal való kereskedelemmel vádolt meg írja a Bună Ziua Brașov.

Az ügyészek szerint a 34 éves férfi – kihasználva az ismert nemzetközi gyorsétterem-hálózatnál betöltött pozícióját – állásinterjúra hívott lányokat. Azonban nem az üzletekben alkalmazta, hanem rávette őket arra, hogy prostituáltként szerezzenek pénzt.

Hírdetés

A gyanúsított két lakást bérelt ki Brassóban erre a célra, és állítólag a befolyó pénzt elosztotta, fele-fele arányban a lányokkal.

A DIICOT mindeddig négy áldozatot azonosított be: egyikük nagykorú (22 éves), hárman viszont kiskorúak (15,16 illetve 17 évesek.)

A ügyészség szerint az elkövető jellemzően a hátrányos szociális helyzetűekre utazott. Például a közösségi médiában szúrt ki olyan lányokat, akik munkát kerestek dadaként vagy idősgondozóként. Nekik első körben masszőrszalonban végzendő munkát ajánlott. Arra is volt viszont példa, hogy a cége adatbázisát használta a potenciális áldozatok megtalálásához. (bzb.ro, hírszerk.)

Fotó: Kindel Media/Pexels


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »