Digitális Iskolai Múzeumtúra a Csongrády Lajos Alapiskolában

Digitális Iskolai Múzeumtúra a Csongrády Lajos Alapiskolában

Az anyaországban működő Felelős Szülők Iskolája gazdag programjai között szerepel a Digitális Iskolai Múzeumtúra, amelyen a Mozaik Múzeumtúra és a Felelős Szülők Iskolája csapata új módszerekkel tart digitális iskolai foglalkozásokat, magyarországi és külhoni iskolák részére. 

Június 15-én a szőgyéni Csongrády Lajos Alapiskola 6. 7. és 8. osztályos tanulói kapcsolódtak be a programba, amikor a tanítási nap keretében, összesen hat múzeumba látogattak el. A világháló segítségével Vargacz Alexandra és Tibenszky Moni Lisa, a Felelős Szülők Iskolája ügyvezetői köszöntötték a tanulókat. 

Ismertették a szabályokat, melyek szerint minden foglalkozást követően feladatokat oldanak meg és kérdésekre válaszolnak az osztályok tanulói. A múzeumtúra befejeztével, az elért pontok alapján kiderül, melyik osztály szerezte a legtöbb pontot. A tét nagy, mivel a győztesek látogatást nyernek egy magyarországi múzeumba. 

Az interaktív múzeumlátogatás a következőképpen történt: 

Az első tanórán interaktív történelmi bemutató keretében Balatoni József (Jocó bácsi) számos érdekes tudnivalóval ismertette meg a hallgatókat, a trianoni békediktátum 100. évfordulója kapcsán. 

A határon túli különleges hangszerek, történetek és érdekességek kapcsán a Leskowsky Hangszergyűjtemény anyagát Szilágyi Áron ismertette. 

A szlovéniai Lendvai Galéria Múzeum munkatársa, Pisnjak Attila kalauzolta a hallgatóságot, amikor megismerték a Zala György Millenniumi emlékmű létrejöttét.  

Hírdetés

A kismartoni Esterházy-kastély egykor magyarországi főúri lakhely volt, mely jelenleg az ausztriai Burgenland tartomány fővárosának, Eisenstadtnak (Kismarton) a jelképe. Ide invitálta a tanulókat Madarászné Kalmár Mária, ahol bepillantást nyertek Joseph Haydn életébe és művészetébe.

A Magyar Nemzeti Múzeum virtuális túráján Izsóf Lucia Barbara közreműködésével igazodtak el az osztályok tanulói a tárlat gazdag anyagában. 

Végezetül a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársai, Czékmány Anna és Sóky Diana tartották meg az interaktív múzeumlátogatási órát. Az „Érdekességek Petőfi életéből” című előadás megtekintése folyamán sok érdekes és ismeretlen dolgot tudtak meg a tanulók a költő életéből.

Szoros volt a verseny, a végeredmény pedig a következőképpen alakult:

Első helyen végzett a 8. osztály, akik Blahovics Klaudia pedagógus vezetésével dolgoztak. A második helyre a 7. osztályos tanulók kerültek, az ő munkájukat Nothart Erika helyettes igazgató felügyelte. A harmadik helyen a 6. osztályosok végeztek, Polák Péter tanár irányításával. 

Az eredmények alapján a Csongrády Lajos Alapiskola 8. osztályos tanulói a következő iskolaévben meghívást kapnak egy magyarországi múzeumlátogatásra. 

Végezetül Szarka Andrea igazgató köszönetet mondott a Felelős Szülők Iskolája és a Digitális Iskolai Múzeumtúra munkatársainak a lehetőségért, az egész napos iskolai program keretében szerzett különleges élményért. 


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »