Dicső fényedben ragyogj újra, Magyarország – az év meccsét játsszuk Münchenben!

Dicső fényedben ragyogj újra, Magyarország – az év meccsét játsszuk Münchenben!

A sportághoz méltatlan, feszült, átpolitizált hangulatban kerül sor az év a magyar válogatott számára talán legfontosabb meccsére a müncheni Allianz Arénában. Ha győzünk a gyengén játszva is bivalyerős németek ellen, biztosan továbbjutunk a csoportból, bármilyen más eredmény azonban kiesést jelent az Európa bajnokság F-jelű csoportjából. 

A szivárványszínbe öltözött bajor fővárosban, Münchenben fogadja a német válogatott a magyar csapatot, egy olyan találkozón, amelynek az elmúlt napok politikai villongásai miatt különösen nagy jelentősége van. Válaszul arra, hogy a magyar kormány nagyon helyesen kitiltotta az iskolákból(!) a Nyugaton sajnos már rég teret hódított LMBTQ-ideológiát, München megpróbálta kiharcolni az UEFA-nál, hogy szivárványszínbe öltöztethessék a stadiont. A Szövetség szerencsére nem engedélyezte az akciót, így a várost magát öltöztették szivárványba, mintha az ír koboldok bajor területi közgyűlésére készülnének.

Hírdetés

Talán a néhányezer Münchenbe látogató magyar szurkolót akarják meggyőzni a haladás ideológiájáról, vagy azt gondolják, Orbán látva a csiricsáré színeket viselő Raathaust majd visszavonja a törvényt. A legvalószínűbb, hogy komolyan elhiszik, ők állnak a történelem jó oldalán, s vélt felsőbbrendűségük tudatában próbálják kioktatni demokráciából az arra rászorulókat. 

Egy biztos, ez a nyári este (sajnos) nem csak a fociról szól. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »