Dézsi: Kezdeményeztük a vámosszabadi szálló megnyitását

Dézsi: Kezdeményeztük a vámosszabadi szálló megnyitását

Info- és segítőpont nyílik a Honvéd ligetben, ezért három konténert állítottak fel csütörtökön szemben a győri vasútállomással.

A hír a polgármester Facebook-oldalán jelent meg, ebben szerepel, hogy a Máltai Szeretetszolgálat a Katolikus Karitásszal közösen üzemelteti a pontot ügyeleti rendszerben; de itt lesznek a katasztrófavédelem, a rendőrség, a kormányhivatal munkatársai is, valamint alap elsősegélynyújtást is biztosítanak a rászorulók számára. Négy mobil illemhelyet is kihelyeznek, az ide érkező menekülteket pedig vízzel, élelemmel és azonnali tájékoztatással látják el. 

Hírdetés

Az önkormányzat lapban is nyilatkozott Dézsi Csaba András, ahol az újságíró a többi mellett a vámosszabadi táborról kérdezte. Arra utalt, amit mi is megírtunk többször: a tábort eddig nem kellett megnyitni . A polgármester azt válaszolta: „Bár azt az intézményt nem mi működtetjük, és jelenleg még a városon belül meg tudjuk oldani az érkezők elhelyezését, de úgy tűnik, hogy az itt dolgozó ukrán állampolgárok sok száz rokona hamarosan megérkezik, s ez meghaladhatja a jelenlegi kapacitásunkat, ezért már kezdeményeztük a szálló megnyitását.” 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »