Demográfiai csúcs – Orbán: A Nyugat nem akarja fenntartani önmagát

Demográfiai csúcs – Orbán: A Nyugat nem akarja fenntartani önmagát

Míg bizonyos civilizációk képesek reprodukálni magukat, a Nyugat erre nem képes, „egyszerűen nem akarja fenntartani önmagát” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson csütörtökön a Várkert Bazárban.

A kormányfő kifejtette: vannak, akik szerint mindez nem is probléma, míg mások a migrációval oldanák azt meg. Utóbbi azonban az új munkásosztály betelepítésének globális tervét jelenti, és akik ezt látják megoldásnak, nem veszik figyelembe a demográfia kulturális vetületét, holott Európában ez a migráció legfontosabb dimenziója – fűzte hozzá.

Itt, nálunk, a migráció identitáskérdés

– hangsúlyozta Orbán Viktor, kiemelve:

Európában egy ország csak akkor működik, ha az ott élők a legfőbb kérdésekben nagyjából azonos értékeket vallanak. Ha ez nincs így, egy ország, egy nemzet menthetetlenül szétesik

– jelentette ki.

Leszögezte:

Hírdetés

Európában így a gazdasági megközelítésen alapuló utak járhatatlanok.

 

 A magyar kormány öt pillérre építette családpolitikáját

– jelentette ki Orbán Viktor. Kifejtette:

ennek része, hogy a gyermekvállalás egy család számára anyagilag is előny legen, illetve, hogy a családokat saját tulajdonú lakáshoz segítse.

A családpolitikát az édesanyákra kell alapozni, és az egész ország működését családbaráttá kell változtatni. Emellett a jog eszközeivel is meg kell védeni a család intézményét és a gyermekeket – hangoztatta a miniszterelnök.

Orbán Viktor elmondta, az államnak segítenie kell a családalapítást, a családok boldogulását.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »