Defektes tónusok a Deftones húrjain

Defektes tónusok a Deftones húrjain

2019 őszén érkezett az örömhír: évtizedes szünet után ismét a térségbe látogat a sacramentói metálötös! A pecsás koncert óta erre várt fél Kürt (Strekov), tucatnyi jegyet rendeltünk. Aztán jött a Covid első, majd második hulláma, az alapító gitáros agyrémei (laposföld-elmélet), a bőgős kiebrudalása, a megváltott biléták eltűnése…

A bedugult magyar főváros, a kánikula, az előzenekar hiánya és a fő zenekar késése sem szegte kedvünket, negyed 9-kor detonált a Budapest Park: defektes tónusok pendültek a Deftones húrjain. Igaz, felemás felállásban nyomtak egyfajta best of bulit, a harmatos hangzás sem volt az igazi – mintha elhalt volna a szabadtéri színpadon –, mindez azonban mit sem számított: ők itt voltak, s mi ott voltunk. Senkit sem érdekelt, hogy nem a félőrült Mr. Carpenter pengeti szertelen szerzeményeit, hogy sosem láthatjuk már az ősbasszert, Chi Chenget (RIP), az énekes, Chino Moreno egymaga is felszántotta a színpadot. Pattogott, táncikált, majd lemászott a dühöngőhöz; ordított, krákogott, rappelt, nyávogott… vagy minek nevezzem azt az elszállós, éteri, talán csak rá jellemző, károgó kántálást?! Gitárral a kezében vinnyogta el az abszolút kedvenceket (Digital Bath, Changes…), vagy épp a pódium közepén ugrabugrálva biztatta a közönséget, trillázza vele e halhatatlan sorokat: I don´t care where, just far… a-a-awaaaaay! A minimalista, ám hatásos háttérvetítés előtt Frang Delgado kütyüjei árnyalták a muzikális összképet, míg Abe Cunningham püfölte a dobokat.

Hírdetés

A másfél órányi tébolyda után úgy szédelegtünk ki, mintha valóban győztünk volna: végre láttuk-hallottuk őket! Jár a pont a Park munkatársainak is, akik az eltűnt jegyek nyomában partnernek bizonyultak. Soha rosszabb pénteki kora estét!

Kaszás Dávid


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »