Dávid Botond: Geofolk, avagy a népek viseleteinek fényképezése

Dávid Botond: Geofolk, avagy a népek viseleteinek fényképezése

Dávid Botond, a Geofolk projekt ötletgazdájaként, a Magyar Gyökerek Egyesület elnökeként, ezúton szeretné bemutatni az ötlet születését, a projekt megvalósításának folyamatát.

A témában a Magyarság Háza Szabadegyetemére 2022. március 3-án, 18 órai kezdettel kerül sor. (1051. Budapest, Arany János utca 10.)

Hírdetés

A Geofolk alapját az a jelenleg 2180 darabból álló, dokumentációs igénnyel készült népviseleti fényképes gyűjtemény jelenti, amelyből hatszáz viselet a Kárpát-medencéből, a többi külföldről, összesen 57 országból származik. A Geofolk jellemzése négy szóban: paraszti ünnepi öltözködés tipológiája. A projektet idén az Európai Parlament Európai Polgár díjjal jutalmazta.

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt: [email protected] (A regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt tíz perccel foglalják el!) Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani.

(Magyarság Háza/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »