Danko is felszólalt az Okamura által szervezett prágai tüntetésen

Danko is felszólalt az Okamura által szervezett prágai tüntetésen

Az SNS párt vezetője, Andrej Danko is felszólalt azon a prágai demonstráción, amelyet a cseh SPD párt elnöke, Tomio Okamura szervezett. Danko olyan kormányt kívánt Csehország polgárai számára, mely az ő érdekeiket tekinti a legfontosabbnak.

„Olyan kormányt kívánok önöknek, amely nem hajol meg más hatalmak akarata előtt. (…) Olyan kormányt kívánok, amely úgy harcol önökért, ahogy mi ma a szlovákokért harcolunk” – mondta. Ugyanakkor rámutatott az eltérő véleményekkel szembeni intoleranciára.

Az SNS elnöke hangsúlyozta, hogy ki kell állni az országunkért. „Minden hazafi számára a saját országának kell az elsődlegesnek lennie” – tette hozzá. Szólt az Európai Unióról is.

Hírdetés

Szerinte Szlovákia és Csehország összetartozik. „Nekünk, szlovákoknak és cseheknek nem kell a békéről és a nyugalomról beszélni. Hosszú együttélési időszak áll mögöttünk, s mindig meg tudtunk egyezni. Egyetlen állam vagy politikus sem oszthatja meg nemzeteinket” – zárta gondolatait.

Hangsúlyozta a V4 fontosságát és bírált több civil szervezetet. Szólt a Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnök ellen Nyitrabányán elkövetett merényletről is, és megígérte, hogy átadja neki a tüntetés résztvevőinek üdvözletét.

(NZS/Felvidék.ma/teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »