Danko beleállt a Hlasba. Szerinte az egészségügyi tárca elsüllyesztheti a szlovák gazdaságot

Az egészségügyi tárca elsüllyesztheti a szlovák gazdaságot – jelentette ki Andrej Danko, az SNS elnöke és a parlament alelnöke. Választ vár a koalíciós Hlastól arra vonatkozóan, mi lesz az egészségügyi tárcával. Az SNS szerint pénzek tűnnek el az egészségügyi ágazatban.

„Zuzana Dolinková (Hlas) egészségügyi miniszternek nagyon gyorsan össze kell kapnia magát, hiszen Tomáš Drucker minisztersége idején az ágazat költségvetése 4 milliárd volt, ma 9 milliárd euró sem elég, és mondják meg, önök elégedettek a kórházakkal, javult az egészségügyi ellátás, láttak épülő kórházat”

– tette fel a kérdést az SNS elnöke.

Hírdetés

Danko „oroszlánveremnek” nevezte a szlovák egészségügyet. „Pénzek tűnnek el, »cétékre« kötnek szerződéseket, amelyekre nincs szüksége az államnak, magánkórházak épülnek, amelyek nem kapcsolódnak az állami ellátási rendszerhez” – tette hozzá azzal, hogy egyetért a lakossági panaszokkal.

„Az állam önti pénzt az egészségügybe, de meg kell néznünk, hova tűnik el” – tette hozzá, és felszólította az egészségügyi minisztert, hogy kezdjen el dolgozni.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »