Dalolva táncoltak Nyékvárkonyon – Falunapi beszámoló képekkel

Dalolva táncoltak Nyékvárkonyon – Falunapi beszámoló képekkel

Nyitókép: Laky Erzsébet

Szórakoztató programok, zeneszó és sok-sok érdekességel várta a látogatókat a csallóközi településen. 

Nyékvárkony Nagyközség Önkormányzata vigadozni, ünnepelni hívta az érdeklődőket. A július 2-án és 3-án tartott Nyékvárkonyi napokon hazai és határon túli fellépők is teret kaptak. A helyiek és környékbéliek láthatóan  nagyra értékelték az eseményt, hiszen a covid-időszak után már nagyon vágytak ilyenre.

A gyermekeket számtalan szórakozási lehetőséggel várták a szervezők. A legnagyobb örömforrás mégis a légvár volt. Mindkét napon rengeteget táncoltak a jelenlévők. Étlen, szomjan sem maradt senki, hiszen kiváló fogások között lehetett válogatni.

Színpadra lépett a magyarországi Apostol együttes, Soltész Rezső és a Hídvégi Band is. Szlovákiából többek között a Golddies zenekar, valamint a Retrock Party Band fellépését díjazta a közönség.

Fazekas István polgármester hírportálunknak elégedetten értékelte a kétnapos rndezvényt:

  “Öröm számomra, hogy az emberek két napon keresztül felhőtlenül ünnepelhettek. Büszke vagyok arra, hogy szórakozási lehetőséget tudtunk biztosítani a helybéliek számára, hisz segítőkész és dolgos emberek, akik megérdemlik, hogy olykor kikapcsolódjanak, szórakozzanak.“

Mint elmondta, a rendezvény egyúttal a Nyék települések találkozója is volt.

A polgármester beszélt arról is, hogy a Nyék falvak találkozójára megközelítőleg tízévente kerül sor Nyékvárkonyban.

“Valójában most is ez történt, mi szerveztük meg a találkozót. Nyékek vannak többek között Szerbiában (Nyékince), Magyarországon (Alsó- és Felsőnyék, Nyékládháza, Kápolnásnyék), Olaszországban, Romániában (Erdélyben), valamint Szlovákiában (Feketenyék, Ipolynyék, stb.)”

– magyarázta a településvezető.

Fazekas beszélt arról is, hogy a program összeállításánal gondoskodtak arról, hogy minden generáció megtalálja a kedvére való műsorszámot. Fellépési lehetőség volt biztosítva a Dabrónaki nótázóknak is, akik Szlovéniából érkeztek.

“Egy gyönyörű előadást hoztak, amely során megzenésített murakozi népdalokat adtak elő csodálatos csokorba fogva”

– fogalmazott.

Az esti órákban Kökény Attila adott kisebb koncertet. A tömeg őt várta leginkább. Szívbemarkoló dallamokat, érzelmekkel téli slágereket és vidámabb dalokat is énekelt. A közönség örömmel énekelt vele.

Hírdetés

A falunap értékeléseként Fazekas István kiemelte, hogy az eseménysorozattal a helybéliek is közelebb kerültek egymáshoz, ami azért nagyon fontos, mert a koronavírus-járvány idején az emberek a bezártságtól kissé elhidegültek egymástól.

A falubeliek és a Nyék településekről érkezettek is végre érintkezhettek egymással kulturális téren, együtt szórakozhattak, tapasztalatot cserélhettek.

“Úgy gondolom, mindenképpen pozitívum mindaz, ami itt történt”

– zárta.

Fazekas bízik abban, hogy a Covid-19 hatását idővel enyhíteni lehet az emberekben. Úgy véli, polgármesterként kötelessége minél több közös program kialakításával segíteni ebben. Erre szolgált a hétvégi rendezvény is.

A mulatság hajnalig tartó táncolással zárult.

További képeink:

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »