Billiárd golyóként pöccintette neki a szalagkorlátnak az előtte haladót – videó

Billiárd golyóként pöccintette neki a szalagkorlátnak az előtte haladót – videó

Befutott az MKIF legújabb, sorban az 51-dik „Megáll az ész” videója.

Az alább látható jelenet az M7-es autópályán zajlik, Balatonszárszó térségében, verőfényes napsütésben. A felvétel tanulsága szerint tereléshez érkeznek az autók, lelassul a sor eleje, a hátrébb érkezők viszont láthatóan ezt nem érzékelik.

A sorban halad egy Mini, ami billiárd golyóként löki ki az előtte haladót a sorból, egyenesen a szalagkorlátnak, de az előtte haladónak is „nekidurran” – olvasható a MKIF közösségi oldalán, ahol külön köszönetet mondanak azoknak a sofőröknek, akik megálltak segíteni. „Tanulságos megnézni a baleseti utáni emberi reakciókat is.”

A balesetben szerencsés mód amúgy nem sérült meg senki.

Hírdetés

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https://www.facebook.com/mkifzrt/videos/2219973041669577/&show_text=false&width=476&t=0

Végül, de nem utolsó sorban emlékeztetnek: átlagosan tíz sofőrből nyolc a vezetés mellett valami mást is csinál menet közben. A cigarettázás, evés és ivás, a parkolás, de akár a táj is elvonhatja a vezető figyelmét – jegyzik meg –, holott a vezetéshez szükséges információk 90 százalékát át a szemünkkel észleljük!

Kiemelik: a vezetés közbeni figyelmetlenség nagy részét a telefonozás okozza; egy rövid üzenet elolvasása alatt akár 500 métert is megtehetünk. Ez olyan mintha fél kilométert letakart szemmel vezetnénk! „Ha nem figyelünk, másodpercek kellenek csak és eggyel kevesebben érünk aznap haza.”

Ezért azt tanácsolják, hogy vezetés közben soha ne nézzünk videót, ne írjunk és ne olvassunk üzenetet, ne legyen a kezünkben a telefon! Ha sürgős, akkor álljunk meg az első pihenőhelyen és biztonságos körülmények között intézzük el a hívást.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »