Csúnyán leszerepelt az AUR a moldovai választásokon

Az AUR csak a szavazatok 0,5%-át érte el a Moldovai Köztársaságban. A vasárnapi választásokon a jelenlegi elnök, Maia Sandu pártja történelmi győzelmet aratott: az Akció és Szolidaritás Pártja a voksok 52,5%-át kapta.

Claudiu Târziu, az AUR társelnöke szerint a párt rossz moldovai eredményét abban a kontextusban kell nézni, hogy a július 11-i előrehozott választás valójában a Maia Sandu és Igor Dodon volt elnök közti párharc harmadik visszavágója volt. A szavazatok ennek megfelelően a két politikus pártja között oszlottak meg; az unionisták nagy része Sanduékra szavazott, mindent feltéve egy lapra, hogy „mentsék, ami menthető”.

Hírdetés

A társelnök szerint az AUR Besszarábia helyesen, a „nagykönyv szerint” járt el a kampányban, „nagyon jó, nagyon szép, energikus, lelkes és bátor kampányt” csináltak végig, és ahhoz képest, hogy csak két hónapja indultak, kevéssé voltak ismertek, elérték, amit el lehetett érni. „Ez nem azt jelenti, hogy megállunk. Ellenkezőleg. Ez egy jó gyakorlat volt. Megtanultuk, amit meg kellett tanulni” – tette hozzá a Mediafaxnak adott nyilatkozatában.

A politikus a Facebookon már keményebben fogalmazott: azt írta, a rossz hír az, hogy a parlamenti ellenzékben csak a „kommunisták és banditák” lesznek, és hogy az unionisták kiszorultak a parlamentből. Azt írta, kielemzik a helyzetet, és annak függvényében döntik el, hogyan dolgozzanak tovább Besszarábia és Románia újraegyesítése érdekében.

(alephnews)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »