Gyurcsány Ferencék listát írtak és a pártelnök üzent a sajtónak

Gyurcsány Ferencék listát írtak és a pártelnök üzent a sajtónak

Sajtóban hazudni nem kell félnetek jó lesz ha a szerkesztőség egyetért én nem ellenzem – írja Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalán.

A hatalomtól legalább részben független sajtó a pártok mellett az Orbán-rendszer megdöntésének legfontosabb intézménye – kezdi Facebook bejegyzését a Demokratikus Koalíció elnöke.

Gyurcsány Ferenc ezek után megállapítja, hogy „vitában állunk a sajtó nem elhanyagolható részével. A sajtó és a politikai szereplők közti vita meglehetősen természetes. Más céllal, más feladattal néznek a világra, mások közvetlen érdekeik, mi több, rövid távon azok kifejezetten ellentétesek is lehetnek. Szóval ilyen helyzetben nem a vita, nem a konfliktus a kivétel, hanem annak hiánya.”

Ezek után rákanyarodik Magyar Péterre. Szerinte a Tisza párt vezetője „egyelőre mindennek nekimegy, amiről úgy gondolja, hogy kritikus vele szemben, vagy csak egyszerűen rossz színben tünteti fel. Hogy mi a viszonya a sajtószabadság alkotmányos eszméjéhez, azt még nem tudjuk.”

Ezek után viszont a sajtó felé fordul és megállapítja, hogy „szerintünk nincs rendben, ha a magát függetlennek tekintő sajtó:

1. nem független, hanem politikai, hatalmi célt szolgál;

2. szándékosan torzítja a tényszerű hírt;

Hírdetés

3. összekeveri a hírt a véleménnyel;

4. emberi méltóságában sért, rágalmaz bárkit;

5. elutasítja, hogy közéleti tényezőként működése éppen úgy nyilvános megítélés tárgya, mint bármely más hasonló szereplőé;

6. a fenti tárgyú kritikát, ítéletet a sajtószabadság elleni támadásként értelmezi, ezért annak védelmére hivatkozva támadást indít kritikusaival szemben.

Ezek után a NER mibenlétéről értekezik, a végén pedig azt írja: „olyan listával sokan rendelkeznek, hogy másoknak mit kellene csinálni. Ha valaki változást akar, akkor érdemes egy olyan listát is készíteni, hogy ő maga mit fog másként csinálni azért, hogy jobb hely legyen ez az ország.

Mi készítettünk magunknak egy ilyen listát.

Működésünket ehhez igazítottuk. Ajánlanám ennek megfontolását a magyar sajtó minden szereplőjének is.”


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »