Csótányirtás házilag és szakértővel (X)

Csótányirtás házilag és szakértővel (X)

Ha a csótány felbukkan az otthonunkban, az semmi jót nem jelent. Ezek a rovarok megdézsmálják az ételt, az ürülékük pedig komoly allergiát is okozhat. Egyértelmű tehát, hogyha felbukkannak, akkor meg kell tőlük szabadulnunk.

Ahol egy csótány van, ott több is található, általában a konyhában, a kamrában vagy a fürdőben tanyáznak, és ha egyszer bejutottak, akkor nem ismernek akadályt, mindenhova eljutnak a házban. Megszabadulni nem olyan egyszerű tőlük, ugyanis rettentő gyorsan szaporodnak, és minél tovább maradnak, annál több lesz belőlük, olvashatjuk az eurokartevoirtas.hu portál csótányirtás szakértőjétől

A csótányok a világ minden táján megtalálhatóak, hazánkban összesen négy fajuk él meg, ebből is csak három gyakori, az ágyi poloska után az egyik leggyakoribb kártevő a lakásokban, az agrárszektorban pedig az egerek és patkányok előzik meg. Mivel éjjel aktívak, így nappal ritkán találkozhatunk velük, emiatt pedig nehezebb őket észrevenni. Mire észbe kapunk, már el is szaporodtak. Számos módszerrel védekezhetünk ellenük, ezek között van vegyszeres és természetes megoldás, de hívhatunk egyből szakembert is. 

Amit a csótányokról tudni érdemes 

Bár vannak kísérletek arra, hogy csótánytejet ihassunk, alapvetően egy kártevőről beszélünk. A csótány világszerte megtalálható, elsősorban trópusi rovarok, Magyarországon mindössze csak négy fajuk él meg, a német csótány vagy muszkabogár, a konyhai csótány más néven svábbogár, az amerikai csótány és az erdei csótány, ez utóbbi az otthonokban nagyon ritkán üti fel a fejét.

A csótányok közül a konyhai csótány okozza a legtöbb gondot, melyet a legtöbben fel is ismernek.  A csótányok leginkább barnák, esetleg feketék, nagyméretű potrohuk van, nagy csápjaik mozgás közben folyamatosan mozognak. A csótányok szárnyas rovarok, de nagyon kevés egyed képes repülni. 

Hírdetés

A fejüket páncél borítja, ezért is halljuk a ropogó hangot, ha sikerül rálépnünk egy példányra. Nagyon gyorsan mozognak, így nem könnyű őket elkapni. Mivel a csótány szereti a meleget, ezért nemcsak kertes házakban, hanem panellakásokban is előfordulhatnak. A rossz szellőzőrendszer, vagy egy szemétledobó is elég, hogy megtelepedjenek a panelban is. Tévhit, hogy csak koszos lakásokba jutnak be, a tiszta lakásokba éppúgy megtelepedhetnek. 

Csótányirtás házi módszerekkel, vegyszerekkel és természetesen

Ha meglátunk egy csótányt, ne is gondolkodjunk, azonnal kezdjünk el védekezni ellenük, ugyanis ahol egy van, ott biztos, hogy több is előbukkan majd. Megpróbálhatunk mi magunk is megszabadulni tőlük, ehhez már kaphatóak különböző vegyszerek, melyeket a háztartási boltokban tudunk megvásárolni, de kipróbálhatunk természetes megoldásokat is. A természetes csótányelűző módszerek közül a következőek érdemes megpróbálni:

Mikor hívjunk szakembert a csótányirtáshoz? 

Mivel a csótányok megfertőzik az ételeket, és nagyon gyorsan elszaporodnak, ezért mindenképp gyorsan kell lépnünk, ha szeretnénk tőlük megszabadulni. A házi módszerek nem mindig hatékonyak, ráadásul sokszor már csak akkor vesszük észre a hívatlan vendégeinket, amikor már nagyon sok van belőlük, és 50-100 csótány ellen már kevés lesz a babérlevél vagy a bórax.

Ilyenkor érdemes az eurokartevoirtas.hu szakemberihez fordulni, mert nekik megvan a kellő tudásuk és felszerelésük ahhoz, hogy a lehető leghatékonyabban oldják meg a csótányproblémát. 

A csótányok kiirtására a szakember többféle módszert is bevethet


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »