Csoportos rablás Zalában

Csoportos rablás Zalában

Csoportos rablás Zalában

A három pacsai elkövető, köztük egy fiatalkorú fiú, 2019 májusában, előre kitervelt módon, hamis szexuális ígéretre hivatkozva, erőszakkal követelt pénzt a Bocföldén élő egyedülálló férfitól.

Hírdetés

A háromtagú bűnbanda büntetlen előéletű, 23 éves férfi tagja azzal kereste fel két ismerősét, egy fiatalkorú fiút és egy 25 éves lányt, hogy egy volt munkatársától milyen ötlettel tudnának pénzt szerezni.

A terv lényege azt volt, hogy késő este azzal keresik fel otthonában egyedül élő áldozatukat, hogy interneten keresztül szexuális szolgáltatásra rendelt egy lányt – akit szereposztásuknak megfelelően a banda nő tagja alakít – és követelni fogják tőle, hogy fizesse ki a rendelést. A megállapodásuk része volt az is, hogy mindhárman határozottan és erőszakosan lépnek majd fel a férfivel szemben, szükség esetén bántalmazással is megfenyegetik, hogy a megfélemlítés hatására fizessen nekik.

Késő éjszaka személygépkocsival érkeztek a férfi bocföldei házához, ahová a férfi által személyesen nem ismert fiatalkorú férfi és a nő kopogott be, majd előadva kitalált történetüket közölték, hogy amennyiben a férfi ott, azonnal nem hajlandó fizetni, akkor megveretik. A fiatalkorú be is lépett a szobába és pénzt keresve emelgetni kezdte az ágyneműket és kiabálva, továbbra is a megveretésével fenyegetődzve pénzt követelt. Ennek hatására a férfi magához vette telefontokjában tartott 4000 forintját, amit a fiú rögtön kikapott a kezéből, majd amikor megtudták, hogy a bankszámláján is van pénz, ismételt fenyegetéssel beültették a ház előtt várakozó autóba és a legközelebbi bankautomatánál kivetették vele és elvették tőle a maradék 19 000 forintját.

Visszafelé  az úton kidobták az ablakon a mobiltelefonját, hogy ne tudjon azonnal segítséget kérni.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség mindhárom személy ellen csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járásbíróságon és börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »