Csöbör Katalin választókörzetében egyre nagyobb gond az éhezés

Az idei évben Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő körzetében Felsőzsolcán, Alsózsolcán és az Avason is népkonyha nyílt, sokan ugyanis már a napi betevőt sem tudják megvenni.

Alsó- és Felsőzsolcán a lakosság 10 százaléka, az Avason pedig naponta 1500 fő kaphat ingyen meleg ételt, egyre többen vannak ugyanis olyanok, akik már az élelmet sem tudják megvenni maguknak, mondta Jakab Péter, a Jobbik választókerületi elnöke csütörtökön Miskolcon. Szerinte mindez a terület kormánypárti képviselőjének, Csöbör Katalinnak a szegénységi bizonyítványa, aki hat év alatt sem tudta enyhíteni a megélhetési problémákat. Eközben a Jobbik munkahelyteremtésre irányuló javaslatát a parlamentben, a térségben élők fizetésemelésére vonatkozó indítványát pedig a miskolci közgyűlésen szavazta le a Fidesz. Utóbbit ősszel az Országgyűlés elé is beterjeszti a legerősebb ellenzéki párt, közölte Jakab Péter.

Bodnár Józsefné, a Jobbik alsózsolcai elnöke az ételosztás körüli visszásságokra hívta fel a figyelmet. Szerinte a segítséget jórészt azok kapják, akik a segélyt szeszes italra és cigire költik, miközben a valóban rászorulók jelentős része nem tudja igénybe venni a támogatást, az ételt ugyanis a cigánysoron osztják, ahol a rendbontások miatt gyakori a rendőri intézkedés. A népkonyha ebben a formában nem segítséget, hanem közbiztonsági kockázatot jelent, ezért azt be kell zárni – nyomatékosította Bodnár Józsefné. Véleménye szerint a megélhetési problémákat nem ingyen konyhával, hanem munkahelyteremtéssel és béremeléssel kell enyhíteni, a Jobbik erre vonatkozó javaslatait azonban a Fidesz eddig elutasította.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Hírek, Jobbik


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »