Csép Andrea képviselő nem fellebbez a fia által ellene megnyert perben

Csép Andrea képviselő nem fellebbez a fia által ellene megnyert perben

Facebook-bejegyzésben reagált csütörtökön Csép Éva Andrea parlamenti képviselő arra az általa elvesztett perre, amelyet egyik fia indított ellene. A politikus-anya közölte, nem kíván fellebbezni.
A decemberben meghozott, alapfokú bírósági ítélet szerint az RMDSZ – korábban elvált – politikusának kötelessége gyerektartásdíjat fizetni 18 éves, azaz immár nagykorú fiának mindaddig, amíg utóbbi tanul, illetve nem tölti be 26. életévét. A romániai bíróságok portálján közzétett, a marosvásárhelyi bíróság által kihirdetett ítélet szerint

Csép Andreának havi jövedelme egyhatodát kell gyermekének folyósítania, ugyanakkor 1000 lejes perköltséget is köteles kifizetnie.

Hírdetés

 „A tisztánlátás érdekében írom az alábbiakat. Közszereplőként, munka- és szociális ügyekkel foglalkozó szakpolitikusként nyíltan szeretném a közvéleményt tájékoztatni a Bazsi fiam által elindított bírósági eljárás ügyében, még akkor is, ha ez a téma teljes mértékben magánügy” – olvasható Csép Andrea csütörtökön közzétett bejegyzésében. Ebben a családügyekkel is foglalkozó szakpolitikus úgy fogalmaz, minden családban vannak gondok, még ott is, ahol harmónia van.

„Van három gyermekem: egy lányom és két fiam. Mind nagykorúak már. Az élet úgy hozta, hogy pár évvel ezelőtt, akkori férjemmel, közös megegyezés alapján elváltunk. Ezt a döntést hosszú mérlegelés előzte meg, főleg a gyerekek miatt” – ismertette az ügy hátterét a parlamenti képviselő. Hozzátette, mint minden válás esetében, a szülőnek nemcsak morális, hanem anyagi kötelezettségei is vannak a gyerekeivel szemben. „Mindezeket maximálisan, legjobb tudásom szerint teljesítettem a közös megegyezés alapján. Ezért mindenekelőtt egy dolgot kiemelnék, és elejét venném a további rosszindulatú spekulációknak is: nem követtem el törvénytelenséget. A rám eső anyagi kötelezettségeimnek az évek alatt mindig eleget tettem, a válást követően is” – jelentette ki Csép Andrea.

Ugyanakkor elismeri idén augusztusban, „nevelési szándékkal”, valóban nem utalta át a megfelelő összeget Balázs fiának. Információink szerint az anya többek között így próbálta jobb útra téríteni a gyenge tanulmányi eredményeket felmutató fiát.

„Közben rájöttem, hogy ez nem járható út, ezért szeptemberben pótoltam az elmaradást. Októberben azonban mégis megtörtént a feljelentés, és elindult a per, amelyet alapfokon elveszítettem. Nem kívánok fellebbezni, az ügyet részemről ezennel lezártnak tekintem, és kérek mindenkit, ezt tartsa tiszteletben gyerekeim, családom nyugalma érdekében” – szögezte le az RMDSZ politikusa. Csép Andrea hozzátette, őszintén bántja, hogy ezt az ügyet nem tudták családon belül rendezni. „Mindezek ellenére büszke vagyok a fiamra, arra, hogy egy céltudatos, határozott felnőtt vált belőle” – zárta bejegyzését Csép Andrea.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »